Autók » Fiat » Croma (1985-1996)

Croma 2.0.I.E.

Kényelmes olasz utazó

Kereskedésben láttam meg 2 évvel ezelőtt. Bordómetál szín, könnyűfém kerék, bőr belső, elektromos ablakok és tükrök, digitális fűtés. A kereskedő klímásként árulta, mert azt hitte, a digitális kijeljőre, hogy az a klíma...
Szóval 2000 benzinmotor 115 lóval elég jól megy, /zárt pályán :)/ 170-ig mertem nyomni neki, de még ment volna. Sosem hajtottam ki a lelkét, általában 100-110-es tempóban közlekedem vele, ilyenkor még 3000 alatt van a fordulatszámmérő. Eddig a tempóig csendes, a szélzaj is csak minimális. Nagy átlagban 9 litert eszik, ami nyáron 8-8,5, télen 9.5-10.
A belső rész hatalmas, a 190cm-es magasságomhoz beállítva az ülést marad még hely mögötte bőven. A bőr kárpithoz kellene a klíma, mert nyáron borzasztóan meleg, télen pedig nagyon-nagyon hideg. Hatalmas csomagtere van, megtölteni szinte lehetetlen.
Németországból került be az országba, nem volt törve, ezért nem is rozsdásodik sehol. A széles könnyűfém felni kicsit megviseli a csapágyakat, mert télen, mikor felkerülnek rá a gyári felnik a téligumikkal, sokkal csendesebben gurul.
Ha légkondis lenne, soha nem válnék meg tőle, de így gondolkodom, hogy lecserélem egy Lancia Kappára

- lengéscsillapító - felújítás garanciával 6000 Ft/db
- kuplung felső munkahenger - csere 12500 Ft munkadíjjal
- fékbetét garnitúra, olaj, szűrők, szíjak

Helyi szerelő, ért az olasz kocsikhoz, csak egy kicsit drága

Fenntartási költség (8) Évjárat 1992
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 190000