Autók » Fiat » Croma (1985-1996)

Croma 2.0 TD i.d.

Az olasz meló ´93

Nagyon jó gép. Nagy, kényelmes, takarékos, s még megy is rendesen. Mostanság jön elő sok hibája, mert már 14 éves. De eddig kiválóan bírta.Felszereltsége: szervókormány, riasztó+kp.zár, immobiliser,automata klíma, 4 el.ablak, könnyűfém k.tárcsák, hővédős üveg, ülésmagasság állítás,gerinctámasz (+kiváló oldaltartás), ABS, változó geometriájú turbofeltöltő (WasteGate tip.), EGR+Lambda szenzor, fedélzeti számítógép (Magneti Marelli tip.), ködlámpa és segédfényszórók. És mindezt 93-ban beletették !!! Cserben szinte soha nem hagyott, ha karban van tartva, vannak tervezett javítások, és 15.000 kmenként átvizsgálás és szokásos szervíz, akkor nagyon hálás gép. Én Mobil1 10w40-et használok hozzá, így jó állapotú a motor, s kicsi a fogyasztása. 12 éve van a családban, s még mindig jól bírja, nem éri meg lecserélni.

- Kuplung munkahenger (sok utánfutózás), lengéscsillapitók, önindító, klíma hűtési problémák, motortartó gumibak, kuplungpedál eltört, gázbowden megnyúlt, jobb első féltengely, hátsó toronycsapágyak, vízszivattyú, hűtővíz csövek, turbó cső,szervó szivattyú, hengerfejtömítés, kipufogó cső eltört (felakadás), első lökhárító többször felakadt és tört, mert kicsi az autó hasmagassága. Javítani olcsó a hibákat, de bontott alkatrész egyre kevesebb. A futómű hibái a Kelet-Mo-i rossz utak miatt.

Sok szerelő látta, meg sufni javítás is volt.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1993
Megbízhatóság (9) Vezetett km 207000
Előző autója? Croma 2.5 TD (1989) Következő autója? Új Cromát, Alfát (GT/166/Brera) vennék majd egyszer.
Verdikt (8.1/10)

Fiat Croma 1985