A Croma örök és elpusztíthatatlan
Érdekes, másnál is olvastam, hogy véletlenül vette meg ezt az autót. Ez velem is így történt. Egy Fiat Temprát akartam venni, mivel az előző Temprámat egy balesetben totálkárra törték. Ez Croma nem volt különösebben jó állapotban, viszont olcsón adták. Nosza legyen.
Sem előtte, sem utána nem volt ennyire kényelmes autóm! A jelenleg használt új Ford Focus állítólag jól sikerült futóművével összehasonlítva a Croma egyáltalán nem vall szégyent, pedig a két modell között eltelt néhány év. Az ülések pont annyira támasztanak meg amennyire kell. Mindennek van helye. Egyéként is hellyel nagyon jól áll; mind az utastér, mind a csomagtartó hatalmas.
Szubjektív vélemény: hosszú távon (napi 800-1000 km-nél) a Cromában nem fáradtam el, a Temprában, ileltve azóta használt autóimban (Tipo, VW Polo, Golf, Ford Focus) igen.
Karosszéria: ahol nem volt törve, ott nem rohadt. Ahol már javítgatták, ott viszont menthetetlenül.
Motor: Egyszerűen azóta sem értem. A VW Polo és a Ford Focus miért fogyaszt 1.4-es motorral kb ugyanannyit mint a Croma 2.0-ssal? És azok ráadásul menni sem hajlandók.
Szervíz: Általában ismerős autószerelő javította. Nagyobb gondok nem voltak. A hátsó fék munkahengere ragadt be egyszer. Az elektronikus visszajelző viszont rendszeresen a legkülönfélébb hibákat jelezte. Az elektromos rendszerén egyébként a finom csiszolóvászon és a kontakt spray csodát tudott tenni.
Most, hogy írom ezt az értékelést arra jutottam, hogy ha találnék egy jó állapotú példányt, lehet, hogy lecserélném rá a Focust-t :)
- Hátsó fék
- Termosztát