Se veled, se nélküled, azaz de , mégis veled :)
Első komolyabb sportkocsim volt, a vigyort nem lehetett letörölni az arcomról 4 éven át ,ha vezettem, pedig nem volt szerencsém vele. Minden elromlott rajta, ami előfordulhatott, az alkatrészek horror árban voltak és háromszor is összetörték úgy, hogy nem én voltam a hibás vagy ott sem voltam a baleset helyszínén.
Amúgy ár-érték arányban még mindig ez az egyik legjobb vétel, ha valakinek fontos az egyedi külső és a brutál teljesítmény. De inkább olyan embernek ajánlható, aki maga bütyköli, javítgatja a kocsiját, ez nem az a típus, hogy beleülsz és csak mész vele, meg néha elviszed az előírt szervízre.
A kasztni nem elég merev, kanyarokban is furán viselkedik, de a hangja egy chippel meg egy direkt szűrővel félelmetes, többen kérdezték, hogy nitro van-e benne.
Sokan lebecsülik, fitymálják, ha látják, csak egy Fiatról van szó, annál nagyobb a meglepetésük, ha látják gyorsulni.
Maga a forma gyönyörű, a mai napig lepipál egy csomó modernebb sportkocsit az időtlen formatervével.
Van itthon egy Fiat Coupe Klub, nagyon családias, baráti társaság, a legnagyobb talin se volt több 12 kocsinál :)
2009 másusban eladtam a kocsit, volt közben egy corvettem, aztán 2011 telén botrányosan olcsón visszavásároltam a lila coupét. Így maradt sportautóm is és maradt pénzem is a corvette eladásából. Most viszont már csak hobbiautónak tartom, valszeg így nem is kell rá annyit költeni. Kapott közben nagyobb IC-t, felújított turbót, LE felinket, én még olcsón szereztem bele bőrüléseket, egy nyitott kipuff rendszert és kész. Fantasztikus egy V8 után ismét egy turbósba ülni, továbbra is élvezem a vezetés minden percét. és ez már megmarad 2. autónak. Továbbra is azt mondom, ár-érték arányban nincs párja. Ezt sokan elfelejtik.
- Turbó,nyikorgó fékek (nem megfelelő betétek miatt), kuplungszerkezet, csapágyak, gömbfejek, lengőkarok, teleszkópok (kopásból eredően), vízpumpa, vízhűtő, generátor, váltóház, légtömegmérő
Józsi - Újpest
Laci-Újpest (Harsautó Kft)