Autók » Fiat » Coupé (1993-2000)

Coupé 2.0 20v Turbo+ Limited Edition

Egy vaddisznó is lehet gyönyörű

Egy barátomtól vettem, és a próbaút után komoly hányingerrel küszködtem és persze heveny "kell nekem" szindrómával. Szép első-hátsó és küszöb spojlerekkel van díszítve, szárny szerencsére nem volt rajta, mert azt letéptem volna. Piros féknyergek, gyári turbo plussz felni. Pirello P Zero Assimetrico gumik, még kimondani is izgató. Ezek az olaszok a stílushoz nagyon értenek. Gyönyörű kívül és még ma is megdobogtatja a szívemet.
Belül is nagyon szép és stílusos: Fekete bőr,pirossal varrva, erős tartású sportülések, 6 sebességes váltó, fehér műszerek piros háttérvilágítással, indítás gombbal. A csomagtartó meglepően nagy és a hátsó traktus sem csak törpék szállítására alkalmas.
A menettulajdonságok:
Hát nem sok ellenfél van, brutális a gyorsulás. Lélegzetelállító, ahogy 2800-nál felépül a turbónyomás és mellbe vernek egy szívlapáttal. Az az igazság, hogy én szeretem is az alsó fordulatszámtartományban azt a relatív lomhaságot. Mert micsoda különbség, amikor megcsavarja a főtengelyt az elementáris erő, a fejed hátrabicsaklik és küzdesz a levegőért! 275 a vége, természetesen zárt pályán. (na persze)
Szépeket lehet vele kanyarodni, de nem szabad elfelejteni, egy kicsit alulkormányzottan viselkedik határhelyzetben.
A hangja mély férfias mormogás, melyet nagyon jól kiegészít a turbó fütyülése.
A fogyasztás ennek megfelelően alakul, bár meg kell mondjam, ilyen menettulajdonságok mellett 12l semmi. Az olajat eszi, mindig is ette, de ezt az együtt töltött 5 év alatt megszoktam. Baja nemigen volt, csak megy és megy és megy.
Eddig mindennapos használatban volt, most a megérdemelt "harmadik autó" státuszba kerül és hétvégente fog örömautóként nekem boldogságot, a közlekedés többi résztvevőjének nem kevés ijedtséget okozni.

- A legkomolyabb hibája az volt, hogy belementem egy k. nagy gödörbe és letiltott az AC.
- Vicc, hogy mindenki a FIAT megbízhatatlanságáról beszél, ennek meg semmi baja.

A FIAT Boldizsárból lekoccolt szerelők Érden.

Fenntartási költség (5) Évjárat 1999
Előző autója? Laguna Következő autója? Nem adom el