Bella Donna
Régi álom - 2.0 20V
Mivel a legfiatalabb is 10 éves ma már, nehéz jó állapotút találni, fōleg, hogy sokan nagy nehezen megveszik, aztán a szervízen spórolnak, amit (mint minden más autó) ez sem hálál meg.
Hosszas keresgélés után találtam rá, garázsban tartott, gyári, törésmentes, szervízkönyves állapotban.
A színe világoskék Sprint Blue, amiben szerintem a legszebb.
Az autó a mai napig az egyik legszebb formájú a hétköznapi kupék közt, az elején rendesen zavart, hogy mindenki megnézni, főleg a csajok:) bár nem ezért vettem, azért meg lehet szokni.
Hétköznapra talán ez a verzió a legjobb választás. A hangja egyszerűen fantasztikus, hangfekvésre az 5 henger miatt ugyanolyan, mint egy Gallardo-nak. Bár 147 LE nem a világ vége, sokkal többnek érezni, ami a váltó áttételezésének is köszönhető. Elég rugalmas, de 4000től indul el igazán, nekem óra szerint 230-nál állt meg. Abszolút nem szoktam hajtani, ahhoz túl szeretem. Eddig semmi baj nem volt vele, pedig minden nap használom. Köszönhető a gondos előző tulajnak, a 10000-enkénti szervíznek, és csak a legjobbat tetetem bele mindenből, és semmi
tuning, ez így jó, és 165000 Km után is tökéletes az autó. Minden napra így utólag nem ajánlom, a futómű elég kemény, a legkisebb úthibánál is akkorát üt hogy a szívem szakad meg, és nehéz 9l alatt kijönni vele. Másrészt ennyi pénzért ma olyan autót, Ami ennyire gyönyörű, ilyen hangja van, és ekkora feeling vezetni nem találsz, talán a GTV, de ez szeritem szebb. 1,5 milliótól indulnak ma a normális állapotú példányok, de nagyon meg kell nézni. Összességében fantasztikus az autó, de érdemes rá vigyázni, és nem spórolni a szervízen. Akkor kuriózum marad még sokâig.
- Fűtőventillátor néha magától feljebb kapcsol, ablakmosótartály az egyik motornál ereszt.
H&H Budapest
FIAT K2 Eger