remek ar/teljesitmeny mutato
Szeretem a kocsit, rendkivul jo ar-teljesitmeny mutatoval rendelkezik. Nagyon jol megy...utazasi komfort kivalo. Utazasnal a motorzaj szinte nulla...ha elozes van es forgatni kell...az meg maga a gyonyoruseg ;-) Sajnos legkondim nincs...igy a hosszabb utakon a lehuzott ablakok miatti szelzaj eleg faraszto tud lenni.
menetteljesitmenye sztem nagyon jo...kategoriajaban nem sok kocsi tudja megfogni. 104 loero, 1050 kilo. F=m*a - tehat egy 1250-1300 kilos golf nak 125-130 loerosnek kellene lennie, ha igy akarna gyorsulni.
jo hosszu az attetelezese, pl a 4-es golf 5. sebessege kb ugyanaz, mint nekem a 4. fokozat. 100-nal 2500 a fordulat, 120-nal 3000...160-nal 4000 - itt van a nyomatekcsucs.
igazibol 3500-tol indul meg szepen, 3000-tol mar jol huz, 4500-ig erdemes tolni neki...ott mar el lehet valtani ( persze nem muszaj..ha stresszes elozes van, 6500 ig uzembiztosan elmegy)
130-140-et nagyon szereti utazonak, mert a fordulat mar eleg jo, hogy legyen nyomatek a szelnyomas lekuzdesere. amugy sztem eleg aramvonalas, tehat jol hasitja a levegot, oldalszel sem nagyon hatja meg.
Fek lehetne jobb. sztem egy ilyen sportos beallitottsagu kocsihoz illenek egy hatso tarcsa. HGT-bol bontani kell ;-)
azert nem kell megijedni, normal hasznalatnal semmi problema nincs vele.
amugy a torestesztje sem rossz. sokat javitana rajta egy oldal legzsak...de az nagyon ritka. frontalisban azert nem rossz.
fogyasztas: hat nem varosi auto...hosszu tavot nagyon szereti a hosszu attetel miatt. vegyesben 6-7 liter kozott jarok vele..es nem kell tulzottan ovatoskodni vele. jo ez a fiat motor!!! aki szidja az meg nem probalta, nem gondozta, vagy az elozo tulaj meggyilkolta. ismeroseim is elegedettek vele...de mindenki apolja, figyel a szerviz periodusra! erdemes, meghalalja. ja...felve irom le...de hasznos statisztikat keszitettem a 3 ev alatt: 135 tankolasbol 6.7 liter atlagfogasztas jott ki.
csomagter nem nagy...sot..inkabb kicsit. de 2 szemelynek idealis valasztas. amugy mentem mar vele 4 szemellyel 4db 75 literes hatizsakkal turazni...elfertunk. legalabb nem csuszkalnak a csomagok a kanyarban ;-)))
ules dontheto...2 bringa kiszerelt kerekkel siman belemegy.
- elso lengescsillapito, lengokar, benzinszivattyu, ablakmoso szivattyu, izzo csere, ablakemelo gombja.
Veszpremben hordtam egy napkozben a fiat szervizben doglozo srachoz. Egy gyengeje van..az elerhetoseg. de ha sikerul felhivni...onnan mar szinte magatol megy minden. Nevet nem irok..ha vkit erdekel...megmondom
ha megtudod az elerhetosegem :-)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | punto | Következő autója? | Seat Leon tdi |