Hobbisprinter
Én imádom. Van hely benne bőven, bár hátul nem túlzottan kényelmes, túl meredek az ülés. Elöl könnyű megtalálni a jó üléspozíciót, állítható ülésmagasság egy áldás. Csomagtartója elég nagy, eddig minden belefért.
A motorja hihetetlenül jó. 3000-es fordulat fölött tartva lehet vele igazán élvezetesen autózni, ezt szereti, merthogy ugye olasz. A hangján érezni, hogy alacsony fordulatszámon nem szeret dolgozni, a felsőbb régiókban viszont élvezetes muzsikát lehet vele komponálni. A fordulatszám felső határát még nem sikerült megtalálnom, soha nem tiltott le, aminek kifejezetten örülök. Pedig már láttam a mutatót 6700 körül is. Városi autózáshoz minden megvan benne, ami kell. Van benne légkondi, bár én nem szeretem. Nem mintha nem lenne jó, de érezhetően visszavesz a teljesítményből. A kézikönyv, meg az eladó is mondta hogy előzésnél ajánlatos kikapcsolni. És tényleg, olyan mint egy "turbó-gomb", padlógáznál kikapcsolás után megindul az autó. Fogyasztása városban 8 fölött van+légkondi, de rövid utakon jár jellemzően. Hosszabb úton légkondival 7 alatt marad valamivel, ha óvatosan bánok vele.
Az egyetlen igazi bajom vele a váltója. Merthogy az is olasz, nyúlós.
Az autó külsejét nagyon eltalálták, elölről nézve igazi vadóc, pedig minden gyári rajta. Szépen ki vannak rakva az első ködlámpák is oldalra, ezzel is szélesebbnek, sportosabbnak mutatva magát. Hátulról a mai napig egyedi szerintem, azóta sem láttam máson hasonló lámpákat.
- Jobb els? elektromos ablakemel? nem húzza fel az ablakot
- Kátyú okozta porbléma
- 2 els? izzó cseréje
Helyi szaki
Fiat Nikko- na ide ne menjetek!
A Punto 3 éves vizsgája (1999-ben 70ezerért) óta nem voltunk itt. Akkor ugyanis a kész autó nem indult! :-( Lemerítették az aksiját és széttárt kezekkel mondták hogy vegyek újat bele. Köszi!
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | Punto | Következő autója? | 350 Z :-) |