Autók » Fiat » Bravo, Brava (1995-2001)

Bravo, Brava 1.4s

ha kedves az életed....ne légyszi !!!

Olasz-import volt a szekér a feleségem keresztapja hozta be, és az asszonynak megtetszett-hát megvettük.Ekkor még nem tudtuk hogy ember még ekkorát EMBER nem tévedett mint mi, de örültünk hogy van egy saját sportkocsink.800.000-banki hitel és már raktuk is a seggünket bele.
És elkezdödött a pokol,elöször is a kilométer óra nem pögött 14.000-nél megállt és nem volt olyan szerelö az egész univerzumban aki meg tudta volna csinállni,hát igy maradt.
Aztán egyik naprol a másikra kivillant az ABS lámpa -hát szerelö… ekkor mikor meglátta a MESTER hogy mivel állok be hozzá, a vállamra tette a kezét és ennyit kérdezett :-URAM ÖN SZERETI AZ ÉLETÉT ?- én nagy hülyén néztem rá és kérdeztem hogy mi a probléma ?-erre rámutatott az autóra és azt mondta ha tudom adjam el ha nem gyujtcsam fel és a hamuját ássam el 20m mélyre.Én azt hittem viccel.És jöttek a bajok elment a világitás,(20.000 sokszor) de néha magától megjavult éjszaka életveszély volt vele elindulni volt hogy 20km-t mentem vele elakadásjelzövel.
Végül egy szerelö azt mondta hogy a relé két havonta összeég kössük le a müszerfalra egy külön kapcsolóval,(2.000)megtettük müködött.Mire ez elkészült a hátsó világitás helyett az index égett,aztán ahelyett a belsö világitás- indexelt.Vicces volt az elején…nem sikerült tökéletesen megcsinállni.(30.000)Tellnek a napok és leszakadt a kipufogó(8.000) megcsinálltattuk aztán megint leszakadt,aztán megint,aztán megint végül felkötöttem a fényvisszaverö mellényel ugy maradt.Teltek a hónapok..elromlott az öninditó 3-szor (60.000)cseréltük ki a szervizben már tudták a nevem és az adataimat…(fejböl).Persze apró dolgok- a kilics lerohad ha kicseréled az is lerohad egy nyár alatt..ugy hagytuk. A fogyasztása jó….. város 12 liter pálya-ugyanennyi tökmindegy szereti a benzint na….a gáz mögött kilóg egy kábelköteg amire ha rálépsz érdekes elektonikai viccek történnek pl az autópályán 160-nál leállt a motor és lezárt a központi zár …kibirtam röhögés nélkül !
Aztán egy szép napon leeset a hátsó ablaktörlö(20.000) magától,ja és mostmár a tolatásjelzö lámpa menet közben is kigyullad,néha bevillan a légzsák lámpája ugyhogy komplett test-(25.000)csere 2x de pár hónap után kezdödött elöröl.És jöttek a zsebbenyulósak kuplung szétesett,sebváltó beesett egy hónap alatt(65.000).Aztán az ülésállító menet közben kiugrik és csuszol fel-le érdekes igy vezetni…És jött az üzemanyagszürő mert nem indult az autó 3x egymás után)(9.000),ujra öninditó és test-csere(25.000).Jött a tél- kézifék bofden 2x elszakadt ilyen van??? Termosztát (9.000 )tönkrement,és az elektromos ablak gombja kiestek ,és nem lehet kapni…? A zsir uj akkumlátor elromlott valamitöl (10.000)és végre vége a télnek.
Jött a tavasz beleszaladtunk egy golf II-be hátulról a golfnak betörött az egyik lámpája 1mm X 1mm es felületen és a hátsó lökháritója egy 10mm-es helyen behorpadt. A miénknek 5 elem tört,a hütő kifojt a csövezése széttörött,szóval rájöttünk hogy egy fos a kasznija. Megcsináltattuk (160.000) kész lett….hihető…jött a nyár……..
-kilincs lerohadt,leszakadt a kipufogó,tönkrement a sebváltó,a hütő,a szervó,a test 3X,ujra nincs világitás,és az ujjak- benzinszivattyú,jobb bal lengökar + szilent + összes fék +lengéscsillaptók…(200.000)+a régi hibák…….egyszóval ez a sátán kocsija volt...
Feladtam egy hirdetést rengetegen jelentkeztek de amikor (becsületesen) elmondtam hogy mire számithat mindenki letette…aztán egy nap felhivott egy csávó hogy ö szerelö és neki kell…nem birtam lebeszélni…eljött megnézte persze rögtön akkor magától letörött a visszapillantó tükör,a lámpa tönkrement,(persze este volt) de elvitte a csávó ……ár alatt….490.000-ért.
Napokig nem tértem magamhoz hogy volt ilyen beteg ember még egy a világon aki utállja magát a lényeg 800.000-al idultam és 2.000.000-val szálltam ki szóval életem legkeservesebb 3 éve volt.

- szinte minden......

szolnok