Autók » Fiat » Bravo, Brava (1995-2001)

Bravo, Brava SX 1.6 16v Abarth

Bravo Abarth: egy tüzes olasz paripa

Nagyon szeretem, mikor megláttam a kereskedőnél (kb 30 autót néztem már meg aznap) ehh megdobbant a szívem.
Az Abarth-os design (spoilerek, hátsó szárny) harapóssá teszik, állt már mellettem parkolóban "sima kasznis" baravo, hát mitmondjak hihetetlenül elüt az alap kiviteltől, és mégsem mutat úgy mint a pistikék körbeműanyagozott optikaisufnitunig családi autói (ki nem állhatom).
Ha kényelmes tempóval autózom és látom hogy valaki "emberkedni" próbál, mivel ugye "szárnya van meg vastag kipufogója" csak visszalökök egy sebességfokozatot megpörgetem 6000-ig, azt a kategóriájába tartozó autókat simán lenyomja...
Persze a japánok közül akad ami lealázza de a golf, astra, suzuki, rönó, nem ellenfelek.
Összegzésül: fentartása olcsó 80-ezres szerviz kb 25 ezer volt, azonkívül csak benzint, meg ablakmosót kell vennem bele.
Ja a sportkipufogó az nálam került fel rá, semmi extra kicsit vastagabb a vége a gyárinál, kalandos körülmények közt:
A párom kitalálta hogy szülinapomra meglep egy sportos kipufogódobbal, hmm hetekig hordta titokban míg dolgoztam, a kipufogószervizbe, próbáltatta rá a dobokat, mire egyre végül kiválasztott egyet.
mondták neki 3 óra kb jöjjön vissza, ő maradt így lett 1.5 óra:)
jön értem a melóhelyre, parkolóba áll, megyek ki szállok be indítok, morog a gép, mondom neki: Te leverted a dobot vazze? Közben adok egykis gázt, hmmm milyen jó hangja van, és akkor jött a szikra a fejemben, kiugrottam futottam hátra... ott figyelt a saválló csővég és gurgulázott belőle a 16 szelepes morgós hangja. Nemtom hogy van megoldva de teljesen halk, 1500-tól 2000-ig és 3000-től van csak hangja de akkor nagyon.Miután felkerült a kipufogó 2 hónapig kb 2-szeres volt a fogyasztás mivel állandóan húzattam és motorfékeztem hogy 3000 felett járjon:D
Ezt az élményt kivánom minden bravósnak!!!

- -hátsó ablakmosó (megcsináltam, eltörött az ajtópántnál a műanyag cső)
- -az összes kulcsban elhalt a riasztó/központi zár távirányítója
- -a bal elektromos tükör belső kárpitja néha lepattan a helyéről erélyesen visszaütendő

-haver (eszméletlenjól csinálja a dolgát, és él hal a tálca sütményekért)

Fenntartási költség (9) Évjárat 1998
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (8.3/10)

Fiat Bravo, Brava 1995