Azurro feeling
A márkával szembeni bizalmatlanságot ellensúlyozta a gyönyör? formatervezés (a ´96-os autókiállitáson az általam látott legszebb alsó-középkategóriás autó volt), az ár és a gazdag felszereltség (légzsák, légkondi, abs, stb.). A használat során azonban ez a kezdeti bizalmatlanság is szertefoszlott. Az ismert típushibákon kívül (foszló kilincsburkolat, hidegben nyöszörg? kárpitok, nyikorgó váltó, rossz min?ség? hifi) csak a bal leng?kart cseréltettem vizsgára 56 ezer km-nél, de ez betudható a tuti pesti utaknak. A hifi egység egy hulladék, ezt gyorsan kiszórtam bel?le mert valami lokalizálhatatlan kontaktprobléma volt az off/on/volume gombbal. Ezekért (a szerintem nem olyan vészes) hibákért kárpótol:
1. ha ránézek: kategóriájában máig a legszebb és legdögösebb; elölr?l sportos, hátulról családi autós, szóval two in one.
2. ha vezetem: autópályán Lisszabon-Madrid átlag 160 km/h csont nélkül, üzemel? klímával, 6,1 fogyasztással (bár egy kicsit megzavart hogy a portugál-spanyol határon 55 lityó benzin fért az amúgy sem teljesen üres tankba, amibe máskor 50-nél több az istennek se), ötösb?l történ? el?zésekkel, elvékonyodott fékbetétei dacára is combosan fogó fékekkel.
3. ha beleülök: mintha ráöntötték volna a 120 kilómra; minden kézhez áll, jó a vezet?i pozíció, hosszú úton se fáradok el és a 60 kilós kedvesem is kényelmesen vezeti, hála az állítható kormány-, és ülésmagasságnak.
4.ha pakolok bele: 380 literes csomagtere kicsit többet is befogad mint a hétvégi bevásárlás zacsijai, lazán nyeli az utazób?röndöket is; azonban (magam sem hittem volna) ez a kocsi hozta haza ikeás Magiker szekrénysorunkat (igaz lapraszerelt állapotban, de egy fuvarral) és (szintén lapraszerelt) hálószoba szekrényeinket is.
Szóval nekem nagyon bejött ez a sokat alázott modell és (hálaistennek) nem váltotta be a megbízhatatlanságához f?z?d? legendákat (szerel?höz kétszer vittem kis hibával, és egyszer se hagyott ott az út szélén).
- légkondi (eltörött klímacs?, kiszáradt gumitagok 25e Ft) rádiósmagnó (kontakthiba: más márkára cseréltem; beépít?keret 2500 Ft) kilincs (lemálott a m?anyag borítás; nem foglalkoztam vele, de darabja kb. 8000 pénz meg a munkadíj) futóm? (bal leng?kar csere kb. 30e Ft)
Fiat Best
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2000 |