A sportos JTD
Hat Olasz. Sokan azt hiszik hogy rozsdasodo kattogo fustolo szeteso autok az olaszok. Persze voltak olzanok is. De a Bravo mar nem az a fajta. Mindenkepp dieselt akartam venni. Ez az auto veletlenul keruklt hozzam. Egyik nap egy jo baratom felhivott es ezt mondta: Talaltam neked egy autot. Latni kell es megszeretni.
Hallotam mar sok jot az uj JTD dieselekrol. Hat elmentem kiprobalni. A tulaj megmutatta az autot. Kicsit melegitgettuk a kicsiket majd vitt egy probakorre. Par perc mulva 160-al mentunk varoson kivul.Meggyozott. Par nap muva mar az enyem volt. Eddig csak egy gond akadt vele. Kimult a termosztat. Sajnos az utangyartott nem passzolt bele, ezert kenytelen voltam orginal fiat alkatreszt venni bele 2szeres aron.
A motorral nagyonmeg vagyok elegedve. Nem is gondoltam volna hogy egy diesel autoban ennyi ero es robbanekonysag van. 2000 fordulatig megyeget de folotte egeszen 4600-ig egyenletesen feltepi az aszfaltot. Sok tdi-s Octavia es Passat meglepodik mikor elozni probal es csunyan elmarad mogottem. A vegsebesseg 200km/h ilyenkor kellene bele a hatos mert a motro siman elbirna. A kanyarokban nagyon stabilan viselkedik hala a kicsi ultetesnek es a 195/50-R15 Toyo TR-1-es gumiknak.
Belulrol a felkszereltsegnek koszonhetoen kerult mar bor is a muanyagok melle. 4legzsak, ABS, ESP
Nagyon vigyazok ra, persze mas hasznalatot igenyel minta sima szivomotorok, ugyanis a Turbo serulekeny es draga dolog.
Egyetlen hatranya a futes, elegge lassan melegszik fel a motor, persze ez relativ.
Imadom ezt az autot. Meggyozodtem rola hogy az Olaszok tudnak autot epiteni, kicsit mas feeling mint egy Nemet autoban ulni, azoknak nincs lelkuk, csak mennek.
De ebben az autoban van adrenalin froccs.
- Termostat
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2001 |