155 lóerő 5 henger....
Nem akarok fejezeteket írni, mindössze annyit, hogy az én személyes tapasztalatom szerint ez egy sokkal jobb autó mint ahogyan az emberek megítélik. Én nagyon szeretem a német autókat, volt is párhoz szerencsém (Golf II GTI, Opel Vectra 2.0, Ford Escort 1.4i, Opel Astra G)de bizton állíthatom, nemhogy nyugodtan odaállhat melléjük minden tekintetben, hanem jópár dologban jócskán túltesz rajtuk. Az 5 henger hangjáról gondolom nem kell mesélnem, páran már megtették helyettem is. A fogyasztást kifejezetten jónak tartottam (max 10.5 télen városban, nyáron vegyes 8-9) normál használat mellett, amiben persze szerepet kapott egy-két tiltásig forgatós gyorsulás is és autópályán jóval a megengedett feletti tartós tempó. Kb. 10000 km-enként cseréltem olajat, de ennyi km alatt utántölteni sosem kellet. 5-ben elforgott tiltásig (6800 rpm), ami óra szerint kb 235 Km/h volt. Sikerült vele párszor meglepetést okozni, bár sajnos elég nagy a saját tömege a 155 lóerőhöz viszonyítva (1260 kg mérve) a kategóriájához képest. Sikeresen kikerültem vele jópár japán szemétdombot, meg persze ami kissebb dicsőség de azért szutyukit is aláztam vele (de csak az igazi szutyukist, aki nem érti, hogy-hogy nem ő a leggyorsabb) 100 000 Km után adtam el, de nagyon szerettem és persze volt vele bajom, de semmi komoly. 2-szer cseréltettem vezérműszíjat, ami ennél a tipusnál kissé problémás. Megfelelő gondoskodással, olajcsere, gyertyacsere, levegőszűrőcsere, stb... hálás, teljesen megbízható autót kap az ember a pénzéért az én tapasztalatom szerint.
- gyári immo kóddoboz 20 e Ft.
- hűtőventillátor ellenállás 5 e Ft
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1999 |