Autók » Fiat » Bravo (2007)

Bravo 1.4 Multiairturbo Sport

Szerethető ördög

A Bravo még mindig csodaszép és szerethető a hibái ellenére. Nagy csalódás volt egy kisebb Fiatból átülni, mivel a Fiat Linea hozzá képest "németes" tökéletes autó... (persze annak is voltak hibái, csak mások!)
Ami szerethető: külső-belső design, magas felszereltség (kanyarkövető fényszóró, visszagurulásgátló, tempomat, sportfokozat, deréktámasz, ASR, ESP, 2 zónás digitklíma,) jó szervókormány, motor gyorsulása, elfogadható fogyasztás, úttartás, csendes motor, pedálok kezelése, használtan jó ár-érték arány, elfogadható szervizelési költségek.
Ami nagyon nagy gond (és ez a Fiat gyárnak szól!!!): zavaró kattogás váltás során, 2. fokozatban alacsony fordulaton 0 azaz nulla nyomaték, nyekergő kuplungpedál (de ezt a szervíz egyszerű zsírozással megoldotta!), szinkrongyűrű hiba váltóban, mivel az 1. fokozatba 35-40%-ban nem kapcsolható, idétlen start-stop rendszer, mert fordítva nem kapcsolható (tehát nem ki akarnám kapcsolni, hanem inkább be!), csikorgó fékpofák (anyaghiba!), műszerfalból zavaró és hangos kattogás úthibák esetén.
Érthetetlen spórolás: a hátsó elektromos ablakemelő ilyen felszereltségnél és a pótkerék! Egy újonnan 5 m Ft-os autónál nem is értem sem a gyártót sem a vevő, hogy ezek miért kerültek ki!

- Kuplungpedál nyekergett 36000 km-nél (zsírozás segített) - Multiair vezérlés 40000 km-nél (szavatosságban vállalta a szerviz)

Fiat Autóház Budaörs

Fenntartási költség (7) Évjárat 2010