Sportosan elegans !
Ez az első olasz autóm, idáig csak németet (VW, Seat) vezettem. Három hónapja van nálam, azóta 5000 km-t tettem meg vele. Újonnan vettük, a design, a motor, az ár, az 5 év gari, egyszóval verhetetlen ajánlat volt. Maranello-vörös, 16-os alufelnik, króm kilincsek és ablakdiszek, szóval nagyon alfásan hat. A beltere nagyon szép, a jó minőség érzetét nyújtja, a bőrkormány, a középkonzol ledes megvilágitása nagyon elegánsan hat. A dupla digitklima nagyon jó, diszkréten kontrollálja a hőmérsékletet, az Air Quality Sensor az mindennél többet ér.A trip computert elég körülményes használni mert ha pl. vissza akarok lépni egy poziciót, végig kell lapozni mindent, tehát csak egy irányban működik.
A motor teljesitménye nagyon jó, padlózni különösen nagy élvezet, viszont amit észrevettem, hogy a turbó nem húz egyenletesen (előszőr lök egyet az autón, utána húzni kezd). Ami jó, hogy már 2000 fordulat körül bekapcsol. Fogyasztása átlag 7, ami nem rossz, a teljesitményt figyelembe véve.És közben meg hajtom is.
Kényelmes autó, viszont van egy-két ergonómiailag gyenge pont, pl. a vezetői ülést a mai napig nem tudtam rendesen beállitani, hogy a térdem ne érjen a középkonzolhoz vagy az vezetési pozició nekem tökéletesen megfeleljen (175 cm magas vagyok és 87 kg).Állitólag ez már csak ilyen. A ködlámpa kapcsolók/fényszóró-állitó gombok mit keresnek a műszerfal jobb oldalán, azt mai napig nem tudom....a rövid fázis egy vicc, nem sokat lát vele az ember.
Összességében viszont egy elegáns, jól felszerelt, sportos, jól összeszerelt autó. Parkolni még mindig nem tanultam meg vele, ugyanis a formájának köszönhetően nagyon rossz a kilátás, különösen hátramenet. Kellemetlen meglepetéseket még nem okozott és nagyon remélem, hogy ez igy is marad.
10000 km.... a tél beálltával az autó kapott négy db. 15ös acélfelnit és 195/65/15-ös gumikat (a 16os 205/55/16 helyett). Reggel -18 fokban is kiválóan gyúlt és működött. Egyedüli probléma, hogy a csomagtartó zárja befagyott, és nem lehetett kinyitani - a napon fél óra után kiengedett...
- Idaig még semmi, a téli akciós ellenőrzésre is bevittem, de nem voltak gondok. Szép is lenne 10000 km után.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Cordoba | Következő autója? | Ha ez most OK, akkor Alfa |