Pierro, az instabil vitorlás
Nem saját autó, 3 hónapja van a családban, bérelt autó.
Azért írom ezt a népítéletet, hogy mindenkit elriasszak ettől a típustól. Csak Fiat-rajongóknak ajánlom, illetve olyan hölgyeknek, akiknek városba, bevásárolni kell.
Amit szerettem benne:
- Ez egy ékszerdoboz. Gyönyörű gyémánt hölgyeknek.
- Fejedelmi kényelem.
- Csöndes motor.
- Mindenki megbámulja. Látszik rajta az olaszos elegancia, a sárm.
- Jó fényszóró.
Amit utáltam:
- Nem gyorsul. Lassú. Egy WagonR lehagyása az autópályán kihívás. Lejtőn felfelé egyáltalán nem megy. Borzasztó a menetdinamikája. Magas fordulaton kezd el húzni, de az ember sajnálja kis motort bántani az 5000-es fordulattal.
- Ez egy vitorláshajó. Az oldalszélre hihetetlenül érzékeny. Egyszer egy fél métert oldalradobta az autót egy széllökés 90-es tempónál. Volt is nagy sikoltozás az utastérben, mondhatom.
Oldalszélben az autópályán egyenesben max. 120-at 130-at érzem biztonságosnak, kanyarban még kevesebbet. Kamiont lehagyni oldalszélben különleges figyelmet igényel.
- Szerintem a hatfokozatú váltó nem igazán passzol a motorhoz.
- Nem praktikusak a kapcsolók. Pl. a ködlámpát másodpercekig kell keresni vezetés közben, leginkább az anyósülésről kapcsolható.
- Nem lehet úgy kinyitni a csomagtartót, hogy ne mocskolódjon össze az ember keze.
- Télen, vegyes használatban 8.5 literes átlagfogyasztás. (Bp + autópálya)
- Borzasztóan nem látni ki hátra, se oldalra az oszlop miatt. Nagy holttér.
Gondolja meg mindenki, kell-e a szép forma, amit nem a szélcsatornában, hanem egy varrodában terveztek.
- Semmi. 3 hónap alatt gáz is lenne. Amúgy bérelt autó lévén nem mi intéztük a szervízet.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2007 |
Előző autója? | Accord, 1995 | Következő autója? | Marad a régi Honda |