Másodszorra is Bravo
Április végén vettem át az autót, ami alig 6 hét után érkezett rendelésből. Maranello bordó Dynamic T-jet 120 le + sport csomag, ESP, Blue&Me, sötét üveg, tempomat, ... . Összességében nagyon elégedett vagyok vele, azt kaptam amit vártam, egyetlen dolgot kivéve, ami nem más mint a fogyasztása. Városban még nem is mondanám vészesnek, a 8.7 l/100 Km gyári értéket, amit még alul is tudok múlni, ha nem nagyon csúszok bele komolyabb dugóba, de az autópálya 130-as tempót szintén 8 l körül prezentálja, ami azért több mint vártam, bár lehet, hogy 16-os kerékkel kevesebb lenne a fogyi. Hogyha igaz, akkor ez azért valamelyest csökkeni fog, úgy 10e Km után.
Ami talán negatívum a hátra történő kilátás (inkább ki nem látás :-)) ) dehát ez a design áldozata és nem olyan vészes, mint amilyen elsőre volt. Hátul kicsit szűkös, különösen mögöttem (183 cm vagyok), de ez engem nem-igen zavar, nálam alig kissebbek azért elférnek, meghát ritkán ülök hátul a saját autómban. Ugyanakkor elől kifejezetten tágas, különösen a jól előre nyúló szélvédő ad hatalmas térérzetet. A kilátást a vastag oszlopok is negatívan befolyásolják, de a nagy külső tükrök viszont sokmindenben kárpótolnak. Mind a belső design, mind pedig a felhasznált anyagok minősége is megállná a helyét akár a prémium kategóriában is. A kesztyűtartót tényleg nehéz elérni, de ahányszor én használom, nem zavaró a távolsága. Az első illetve hátsó ködlámpa kapcsoló helyével azonban semmi problémám. A középső konzol jobb oldala, bőven elérhető és látható helyen van. Inkább legyen itt, mint sok más autóban a bal térd előtt eldugva.
Remélem a jövőben is megbízható marad az autó és akkor továbbra is jóban leszünk.
További tapasztalatokkal visszatérek a jövőben.
- Ezidáig semmi. (leszámítva a távirányító tipushibáját)
Best Autóház (ajánlot olajcsere 2700 kM-nél)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Bravo HGT | Következő autója? | egy ideig semmi :-) |