Francba az előítéletekkel!
Volt már jópár kocsi alattam, de olaszhoz még soha nem volt közöm. 2007 májusában vettünk egy import használt kocsit, ami baklövésnek bizonyult, ezért elhatároztuk, hogy veszünk egy olyan autót, ami szép, praktikus, gyors, gazdaságos, nem túl drága, ésszerűnek látszik az, hogy évekig meglegyen és GARANCIÁLIS. Tehát egy új kocsira fájt a fogunk.
Nagy a kínálat azokból, ami több kritériumunknak is megfelelt, de ~1 hónap járkálás után kiderült, hogy az új Bravo 1.4 T-Jet (120Le) az, "ami mindent visz".
2500km után már azért van néhány tapasztalatom.
Pozitív:
- Szerintem eszméletlen jól néz ki a kocsi. De mások is ezen a véleményen lehetnek, mert sokan megbámulják.
- A turbos motor egy csoda. Húz, mint az állat, nem kell pörgetni a motort és nem leszünk izomlázasak sem a kényszerű állandó váltogatástól.
- Az utastér 1 dolgot kivéve egész csendes és eléggé tágas
- A fogyasztás ilyen menetteljesítmények mellett teljesen elfogadható.
- Minőség egész jó. Jók az anyagok és a kidolgozás is.
Negatív
- A gyári átlagfogyasztás (6.7l) egy vicc. Visszafogott vezetés mellett tartható a 7.5l körüli átlag, de gyilkolva nem ússzuk megy 9-9.5l alatt.
- Az az 1 dolog az utastérben a nem tökéletes ajtótömítés miatti szélzaj. Eléggé zavaró.
- A kilincsek nyikorognak, ami ellen nem sok mindent lehet tenni.
Összegezve egy nagyon jó túraautót kaptam a pénzemért, ami fiatal családoknak ideális lehet.
- A kpzár távirányítója rakoncátlankodik (szériahiba), eddig nem tudtak vele mit csinálni.
Fiat Szabó Érd
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2007 |