Fekete Ördög
Valahogy mindig ilyen autóról álmodtam.Amikor megláttam megjelenésekor fényképeken,tudtam,hogy elvesztem.Egyenlőre azt kaptam,amire számítottam.
Rendkívül kényelmesen vezethető,végre nem túlszervózott a kormány-ami alapvető Fiat gond volt számomra eddig.
A menetteljesítmény ígéretesnek tűnik,egyenlőre 500 km. van az autóban,nem kóstolgatom,viszont a vékony 195/60*15-ös kerekeket még harmadik fokozatban is hajlamos kipörgetni,ha van turbónyomás.(Úgy 2000f/p felett).Nyilván a nyári 225/45*17 kerekek jobban fognak tapadni.
A csomagtartó mérete meglepően nagy,jól is pakolható,a hátsó térkínálat szerintem nem túl nagy,bár családunknak bőven megfelelő.
2400 km.
Az első hosszabb vidéki út tapasztalatai azt mutatják,hogy a fogyasztás bizony köszönő viszonyban sincs a katalógus adatokkal.Folyamatos 130-as tempóval 8,5L az átlag.kissé sokallom,bízom benne,hogy a bejáratás után ez azért csökken kissé.A városi átlag viszont egészen jónak tűnik 8,2L,ami ismerve a fővárosi közlekedési viszonyokat,elmegy.
Az autó továbbra is nagyon élvezetesen és hibamentesen üzemel,egy pár kritikus helyen lévő karosszéria-elem kapott fólia védelmet;lassan csináltatok egy olajcserét,akkor a szervízről is be tudok számolni.
- Egyenlőre semmi.
Fiat Szabó Érd