Autók » Fiat » Bravo (2007)

Bravo 1,4 T-Jet Dynamic 120 LE

Első saját autóm

2008 augusztusában vettem egy nagyon jó akció keretében, a listaárnál közel 1 millkával olcsóbban. Az autó amúgy 2007 decemberi. Az ügyintézés viszonylag gyors volt, 2 hét alatt már vihettem haza első saját autómat.
Az autóról: 1,4 T-Jet 120 LE dinamikus, viszonylag csendes, és a kis cm3-hez képest erős motor. 6. fokozatban 1500 fordulaton 60, és még így is lehet gyorsítani, igaz lomhábban. Közúton simán tartja a lépést nagyobb presztízsű márkákkal.
Számomra hosszabb távon is kényelmes, még hátul is. Igaz a hátul ülőknek nem túl sok kilátás jut a kis ablakok miatt. Emiatt a holttér is jóval nagyobb mint sok más modellnél. Tolatni legjobb a külső tükrök segítségével, bár a távolságot azok sem adják vissza rendesen.
Eddigi tapasztalataim alapján ajánlani tudom mindenkinek. Nem bántam meg hogy ezt a márkát és típust választottam, remélem ez 100000 km után is így lesz.

Frissítés!

130000 km felett járok az autóval. Szinte hibátlan. A kötelező szervizeken kívül csak pár apróságot kellett javítani. Féltengelycsukló keresztek cseréje, gyertya csere, izzó csere. 110000-nél vezérműszíj, vízpumpa+görgő csere, 20000-ből kijött. Sajnos lakótelepi parkolóban áll sokat az autó, emiatt ki van téve amatőr sofőrök ügyetlenkedésének... jobb első sárvédő csere+fényezés. Gyárit rakattam fel, mert az már alapba korrózióvédelemmel ellátva érkezett és pontosan passzolt a régi elem helyére.
Sajnos nekiállt enni az olajat, aminek az okára még nem jöttem rá. De nem szívesen bontatnám meg a motort emiatt, inkább, ha kell pótlom a hiányt.
Több külföldi utazáson vagyok túl az autóval. Szépen, hibátlanul teljesítette az utat mindig. Még 1000 km után sem volt fárasztó a vezetés. Telepakolva, 80% autópályás szakasz után görögbe 6,2-es fogyasztást sikerült elérnem. 120-130-as tempóval, gyári gumikkal. Az új gumikkal majdnem 1 l-el többet eszik. (Hankook)
Nagyon élvezem az utazást ezzel a kocsival. Még sokáig megtartom az tuti :-)

Továbbra is csak ajánlani tudom mindenkinek.

- Eddig csak a távirányítóval voltak problémák, de kulcsos nyitás után megoldódott. 6000 km-nél idő előtti olajcsere, bejáratós motor miatt.

Autósziget+ Szekszárd

Ismerős szerelő