Csodaszép fekete igásló
Lomha, végletekig megbízható, fillérekből fenntartható autó. Előtte is Fiatom volt - Stilo - amelybe szintén 160 ezer kilométert gyötörtem bele. Azzal sem volt semmi gond, de ez nagyobb, tágasabb, szebb, és azt gondolom még kiforrottabb konstrukció. Két felnőttnek és két gyereknek tökéletes. El lehet benne férni, a klíma jéghideg, a motor csendben duruzsol. A csomagtartó is eléggé nagy. Kissé lomha, de visszakapcsolgatva azért lehet pörgetni. Az én vezetési stílusomnak megfelel. Tökéletes választás volt 2012-ben.Ez a kocsi a legokosabb döntésem volt. Mondjuk a kedvező ár-érték arány alapján eleve olaszt kerestünk a piacon., Bejártuk vele fél Európát, sosem hagyott cserben. Egyetlen egyszer nem villant semmilyen gyanús lámpa a műszerfalon, mindig indult, mindig megállt. Talán az 1.6 MJet még jobb lett volna, nem tudom, ezt dobta a gép. AMi egy kicsit zavaró, hogy ez egy nagyon puritán felszereltségű autó volt, legalábbis a Stilohoz viszonyítva. Mindössze 2 légzsák, manuális klíma. Csak ami feltétlenül szükséges. Kár, hogy kihalnak a Fiatok. Mindannyian veszítünk vele.
- Csak kopó alkatrészek (spirálrugó, fékbetétek, féktárcsák, féknyereg, fékkötelek, néhány izzó, 1-2 alkalommal rezonátorcső csere). Egyszer ki kellett tisztítani a hűtőrendszert, nagyon párásodott, nem akart fűteni. Ja, és mostanában kontaktos a ventillátorkapcsoló. AZért már nem mai csirke, 245000 km és 15 év...A küszöbök is rothadásnak indultak, pedig az új fiatok nem rothadósak.
AUTOTA
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2007 |