Bérautó
Bérautónak kaptam, 4 napra. Kb. 11000 km volt benne.Motor 1,4 / 66 kw,váltó 6 sebességes.
A motor rettenetes. Hangja mint egy dízel, enyhe lejtőn 5 és 6 fokozatban alig bír felmenni, még autópályán is vissza kell kapcsolni. Bármilyen kisautó simán lehagy, ha megfelelő veztő ül benne. Ezt nem vártam egy FIATtól. bár egy nagyobb motorral (1,8-2 literes..) valószínű már elmenne. Kisebb alig.
Váltó ebben a kategóriában jó, kétszer váltottam csak kisebb fokoztba, de meg lehet szokni. Kérdés, hogy mire van a 6. sebesség???????
Karosszéria elég merev, rugózás kemény, nem kellemes. Úttartása gyenge!!! Hosszabb úton fárasztó, nőknek nem ajánlom!!Folyamatos figyelmet igényel, esős időben egyenesen veszélyesnek minősíteném. Milyen lehet télen, fagyos úton??? Nem kívánom senkinek.
ABS jó, bár a nagy kasznit nehezen fogja meg, ha baj van.
A rádió folyamatosan be van kapcsolva??? Nem tudtam kitapasztalni, mivel bérautó volt, de nevetséges az állandó fölösleges fogyasztás.
Klíma jó, ablakokat jól párátlanította.
Vezetői ülés közepes, nem rossz,de el tudok képzelni jobbat is. Hosszú úton fájdamas, pedig teljeen sportos ember vagyok.
Kormány rendkívül dizájnos, követi a mai divatot, sajnos megfogni jól nem lehet, legfeljebb ott, ahol nem dizálnos :-)))
Motortérbe bele sem néztem, de csomagtartót ki kellett nyitnom. Hát... mivel esett az eső, teljesen kosz lesz az ember...megfoghatatlan, ablaktörlőnél nem mertem megemelni, nehogy letörjön...
Oldalajtókba a zsebek mérete nevetséges.
Mivel könyöktámlával is el volt látva, arra lettem figyelmes, hogy a könyöktámla előtt szorosan van az üdítő vagy kávétartó. Kipróbáltam, majdnem kiömlött vezetés közben. Hogyan lehet így tervezni???
Belső anyagok minősége szintén követi a divatot, tiszta dízájnos olcsó műanyag. A 60-as évek renaultjaiban jobb volt az akkori. Nevetséges, hogy ezt a mai fiataloknak (és nem csak nekik ) el lehet adni!
Összesíteve: ez az autó követi a divatot, elsősorban a Golf osztályt. Bár a Golf sem jó autó...talán nem kellene követni...így nem!!!
- semmi
bérelt volt