A nagy csalódás.
Ami megragadott benne az a motor lenyűgüző teljesítménye, valamint a regebbi FIAT modellekkel összenem hasonlítható formája, valamint a belső kidolgozása.
A csalódás számomra azért nagy, mert a 21. században egy központizárat mért nem lehet egy ilyen drága autónál úgy megcsinálni, hogy az az autó élete végéig működjön. Valamint azok az apró de bosszantó dolgok, hogy a hűtővíz kétszer is elfolyik. Ezek az esetek óta mindel indulás előtt és megérkezés
után ellenörzöm a szinteket. Igazából már beletörödtem,hogy az autó nem lesz tökéletes, ezért az első adandó alkalommal eladósorba kerül és visszatérek az előzőekben jól bevált márkámhoz.
- 30 Km: Elfolyt a hűtővíz. Mivel a turbót víz hűti, az ott lévő áteresztő csavarnál folyt el a hűtővíz. A hibát magam orvosoltam.
- 300 Km: Autópályán előzés közben lelökte a turbó csövet, ezáltal elment a turbó nyomás. Elég kellemetlen szituáció, márt csak azért is mert nem volt nálam megfelelő bilincs a cső rögzítésére, ezért egészen hazáig meg volt ez a probléma. Szintén magam orvosoltam.
- 1200 Km: A hűtővíz ismételten elfolyt. A termosztátra menő csőröl a bilincs levált ezáltal a vízcső alol folyni kezdett a fagyálló. Na ezt már szakszervízben orvosolták.
- 1800 Km: A központizárat ami a legváratlanabb időpontokban adja meg magát a szervízben újra programozták. Ez sajnos nem sikerült mert azóta sem működik rendesen.
- 3000 Km: A gyári cd-s rádiót cserélték mert nem volt hajlandó bekapcsolni.
- 10100 Km: A kormányműből erős kopogás hallható, valamint a kormánykerék alatt nyöszörög valami.
- Van továbbá még egy problémám amit új kora óta nem tudnak orvosolni:
- - A hátsó futóműből erős kopogás hallatszik. A szervízben azt mondták, hogy az ajtók nem voltak rendesen beállítva. Az ő beállításuk után az ajtók úgy álltak mint egy IFA-n. De a kopogás továbbra is megmaradt.
Autó-Forrás Kft.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2007 |