300.000 km-nél is megbízható
Autópályán is nagyon halk és gazdaságos a 6 sebességes váltónak köszönhetően. 130-as tempónál 2300 a fordulatszáma. A fogyasztása nagyrészt autópályán használva 5,5 literre jön ki. Mára már lassan 300.000 km van az autóban, amiből én 220.000-t mentem vele.
A Sport felszereltséggel járnak a spoilerek, a 17-es felni és a sportülések,tempomat illetve a digit klíma, ezzel nagyon szép kívül-belül az autó.Gyárilag sötétítve vannak a hátsó ablakok, a rendőr már kérte a műbizonylatot róla és nem akarta elhinni, hogy ez színezett üveg és nem fólia.Csak hosszas bizonygatás után tett le arról, hogy megbüntessen a műbizonylat hiánya miatt.
Nagyon megbízható autó, egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt a típust vettem. Előtte egy Alfa 156 volt 2,4 dízelmotorral, amivel voltak problémáim, habár bődületesen ment.A Fiat ezzel a 120 lóerős 300 Nm nyomatékú motorral is nagyon meggyőzően tud menni, egy-egy gyorsításnál már többen rákérdeztek, hogy mekkora motor van benne és meglepődtek, hogy nem 2000 köbcentis.
A magas futásteljesítmény ellenére sem kívánom a közeljövőben lecserélni, remélem még sokáig ilyen megbízható marad, mint eddig is.
- A kopóalkatrészeken (gumi,olaj,szűrők)kívül az alábbiakat cseréltem rajta a 210000 km alatt: - -hűtőt, mivel az előző tulaj tömény fagyállót tett bele, ami kimarta - -a motoron egy műanyag fedelet cseréltem rajta, mivel megrepedt és csöpögött a hűtővíz - -kipufogót 240.000 km-nél, habár még bírta volna a régi - - hátső rugókat, mivel az egyik eltört - -hátsó lengéscsillapítót - -vettem hozzá egy kettőstömegű lendkereket 250.000 km-nél, mivel fura hangja volt, de kiderült, hogy csak a váltó gumibakja kopott ki, ezért még a dobozban maradt a lendkerék.
A régi megbízható szerelőmhöz hordom.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2009 |
Előző autója? | 156 2,4 dízel | Következő autója? | – |