Autók » Fiat » Albea (2003)

Albea 1,2 HL

Ronda és igénytelen török szekér

nagyon olcsón vettem 3 évesen, ugyan nagyon rondának találtam első ránézésre, de a kevés km, az alacsony ár, a csomagtér megfogott.
A csomagtere elég nagy, elöl is tágas, de normális méretű utasnak hátul szűk. A lengéscsillapitás rossz, a puntóénál sokkal kisautósabb, billeg, kanyarban dől és ki is pattog rosszabb úton.
A belső műanyagok kemények, hidegben ( megfigyeltem, +5 fok alá hült utastérben ), minden nyiszereg és zörög, kopog. A kárpitok csak fotókon mutatnak jól, a valóságban 1 év budapesti közelekedés után már elállnak, ráadásul olyan igénytelen anyagból készülnek, hogy a utazás során igénybevételnek kitett felület szalonnásodik. A festés minősége vacak, mosástól kopik és már 2-3 gépi mosás is nyomot hagy rajta. A motor zajos, gyenge, sokat fogyaszt. A klimába a csapágyak gyári hibásak ( 2x csere ). A váltó karcos, de lötyögős, a kuplung is furcsa
Az ujjabb modellek megjelenésével az eleve ronda autó még jobban elszürkült és elcsunyult. Az értékvesztésre óriási, egy jó hónapja szabadultam meg tőle, szerencsére elég kis bukással.
Annak ajánlható, akinek a nagy csomagtér, alacsony ár a fontos és akit nem érdekel, hogy az albea presztizse nulla, kimondottan rút formájú, igénytelen és néhol gusztustalan anyagokból készült és egy csomó olyan apró hiba nap mint nap előjön, amitől még lehet vele közlekedni.
Részemről a Fiat

- kuplungszerkezet, ventilláror kapcsoló, klima csapágy, néhány zárlat, lengéscsillapitó, féknyereg repedés, féktárcsa vetemedés, világitáskapcsoló kontakthiba, hátsó ajtó beázás

1 x márkaszerviz ( azóta megszünt )

független szerviz

Fenntartási költség (2) Évjárat 2004
Előző autója? corsa A 1,2 Következő autója? Astra classic
Verdikt (1.8/10)

Fiat Albea 2003 (2003 - 2007)