(Mára már nem) Fiatal Bea, a megbízható családi autó
Az Albi előtti kocsink egy 1.2 8V "fapados" Punto volt, amivel elégedett voltam, viszont az 1. csemete érkezése után jelentkezett a csomagtér mérete elégtelenségének kérdése. Így megfelelő pillanatban, a Punto 3. születésnapjakor cseréltünk járművet, ami nem volt más, mint az ezüstszürke Albi, ami a Punto-nál metálfényezéssel és nem gyári CD-s rádióval volt több. A 2. csemete érkezése utólag is igazolta döntésünk helyességét, ugyanis még inkább szükségünk volt a csomagtérre, melyben hintalótól kezdve kisbiciklin át sok mindent szállítottunk, és nem utolsó sorban ha egyébként nem volt benne semmi, simán elnyelte a gyerek üléseket, ha éppen nem a lurkók ültek hátul. Az Albi választáskor a legnagyobb vetélytárs a 3 hengeres Skoda Fabia Sedan volt. A család elégedett volt a kocsival, szerettük, és ki is használtuk. A hibák felsorolásánál említett fénykürt kapcsoló hibája kezelhető volt, így bár már legalább 3 éve rakoncátlankodott, de kis noszogatásra azért működött, megkímélve minket egy közel 50.000-es költségtől. Persze a következő műszaki előtt rendezni kellett volna már a dolgot. Úgy tudom, mivel ez az Albi típushibája, más albis kollégák nem úszták meg a dolgot. Meg lehetett szokni azt is, ami miatt a hivatásos tesztelők előszeretettel marasztalták el: vagyis a magas építését. Nagy oldalszélben azonban néha valóban erősebben kellett tartani.
Mostanra viszont már jelentősebb összeget kellett volna ráfordítani, így bár fájó szívvel, de lecseréltük. Összegezve: megbízható volt, nem csalódtunk benne!
- Az Albea típushibája: a fénykürt kapcsoló, eladás előttre a lengőkarok, 50000 km-re a fékbetét elkopott, ill. hátul az egyik rendszámtábla-megvilágító lámpa, és lassan 2 új nyári gumi is időszerű lett volna.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Punto 1.2 8V | Következő autója? | Linea 1.4 8V Dynamic |