Jó autó, rossz kereskedő
A TV-ben megnéztem az összehasonlítást, (Albea, Logan, Thalia, Fabia és még valamelyik)
Majd meghallgattam Winkler Robit (csak rosszat mondott az Albeáról)
Aztán nem sajnálva az időt, fáradságot, végigjártuk az összes kereskedést.
Osztottam szoroztam, (ár-érték aránynak hívják), végig olvastam a népítéleteket, kipróbáltam mindegyik modelt, és az Albeánál maradtam, az 1,4 dinamik modelnél.
Robi biztos bolondnak tart de a család, gyerekek, szóval erre futja.
És most az Albea:
1,4-es 77 Le motor.
Nem ágyúgolyó, de 140-150-es tempóban kellemesen lehet utazni és nem is fogyaszt sokat! (Az 1,2-es 16 szelepes simán lenyeli a 9-10 litert)
Az 1,4-es 8 szelepes 7 literből kijön, és ezt a computer mondja, nem az elfogult tulaj.(mert az is van)
A Winkler szerint halálfélelme volt 100 felett, úgy billeg, de ez enyhe túlzás, kicsit magasabb az átlagnál, meg lehet szokni.
A kényelem jónak mondható: e.ablakok elől, e.tükrök, kétoldali légzsák, klima, szervó, CD-s rádió, ködlámpa. Az ABS feláras, a fedélzeti computer viszont széria.
Dönthető ülések és hatalmas csomagtér.
4500 km után még nincs hiba és nincs szervíz tapasztalat sem.
De van egy bosszantó apróság!
A vásárláskor a régi Albea használati utasítását adták, mondván, hogy az újnak még nincs magyar fordítása, ha lesz azonnal postázzák:
Ennek hatodik hónapja, többször érdeklődtem, semmi.
A computer használatát és a CD-s rádió programozását a családdal közös bogoztuk ki.
Például egyik novemberi hajnalon indításkor a kijelzőn kírt valamit angolul, sípolt, és villogott a külső hőmérséklet (2 fok)
(miért nem tanultam nyelveket) kiderítettem:
Azt jelezte, hogy "tükörjég veszély"
Még tudnám sorolni de nem folytatom.
Az autó jó, a kereskedő csapni való, ez a tapasztalatom, és még nem voltam szervízben
- még semmi
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2006 |