Én imádom (de nem kompromisszummentes)
2003-ban esett erre az autóra a választásom, mindenféleképp új autót szerettem volna ilyen árban. Nekem tetszik a formája, bár ez szubjektív. Ami nagyon leh?zza, azok a gyári 14"-os kerekek a 175-ös gumikkal. Szerintem érdemes lecserélni egy szélesebb és peresebb 15"-osra, sokat dob az autón és stabilabban is fekszik az úton.
Nagyon jó ez az 1.2-es motor. Legalább úgy megy, mint egy 1.4-es. Normál városi használat mellett pörgetni sem kell, 2000-t?l elég jól húz ahoz, hogy tartsuk a tempót és 3000-nél mindig váltok. Nyílván nem sportautós a gyorsulás, de városban szerintem tökéletes. El?zésnél, vagy er?sebb gyorsításnál már pörgetni kell, 2000-5000ig húz, tovább nincs értelme kínozni. Futóm?ve szinte minden sportosságot nélkülöz. Kanyarban d?l rendesen, de legalább kényelmes! Belül a kategóriájában tágasnak számít, f?leg a hátsó tér okozott kellemes meglepetést. Ha nem én vezetnék, mindig ott ülnék. :) Igényes a belseje, szépek az ülések a bársony kék borítással, ugyan ez fedi be el?l hátúl az !egész! ajtót. Amit még nagyon szeretek az a váltója. Nem akad, semmi gondom vele, szépen siklik a helyére, ahogy kell. Talán a hosszú váltóút róható fel neki. Az áttételezés is egész jól sikerült. 5-ösben 80-nál pontosan 2000-t mutat a fordulatszámmér?. Csomagtartó ugyebár 515 liter, alatta egy teljes érték? pótkerék lapul. Hátránya, hogy 4 ajtós mivolta miatt pl. egy nagyobb dobozt már nem tudunk beletenni, nemhogy lecsukni a csom.tartót. Ilyenkor télen hidegben, amíg be nem f?tök rendesen, kicsit nyöszörög a m?szerfal, de ahogy átveszi a meleget, abbamarad, jó id?ben ez egyáltalán nem fordul el?. Akit nagyon zavar, hallgassa kicsit hangosabban a gyári rádiót, aminek nagyon széphangja van a 6 hangszóróval. Egyébként halk az autó, menetzaj kb. 120 km/h-tól kezd?dik. Itt már hallani a motort, de egyáltalán nem zavaró, szélzaj és a kerekek hangja is minimális, de már hallható. 140-es utazó tempót vígan tartja, még 4 feln?tt emberrel és teli csomagtartóval is. Ennél a tempónál sincs semmi bántó zaj, kényelmesen lehet beszélgetni.
Összességében nem bántam meg, hogy Albeát vettem, nagyon féltem t?le, de kellemes csalódást okozott! Kényelmes, nyáron h?ti a klíma, ami nekem kell, az elektromos (els? ablakok, tükrök), sok apró igényes megoldása van, ami megkönnyíti a mindennapi vezetést! Nem kompromisszum mentes, de aki ilyesmit keres, annak nagyon jó vétel!
- Romlani semmi nem romlott el, pedig er?s fenntartásaim voltak a márkával kapcsolatban! 2 izzót kellett cserélni eddig és a 20000-es szervíznél fékbetétet.
Váci úti SPQR
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2003 |