Egyszerű családi autó
3 évesen vettem és nem bántam meg, most 9 éves és nagy problémám nem volt vele. Ami tetszik: magas építésű, belül tágas. A Thaliánál jóval tágasabb és a Fabiánál is tágasabb autó. Hátul is van hely fejmagasságban. Nagy a csomagtartó. Nagyon tetszik a váltó áttétel, 5-ösbe 115-117 km-nél 3000-t pörög a motor. A fék spontán fog. A fogyasztás 90-100 körül komolyan kijön 5,8 liter körül. Városban 7-8 liter. A motor ami a Puntóból van 1200-es, természetesen nem teszi versenyautóvá az Albeát. Előzésnél pörgetni kell ha nem akarsz kellemetlen meglepetést. Amúgy lehet vele haladni. Ami nem tetszik: kevesen ismerik, bontott alkatrész ritkán van, hacsak nem a Puntóé vagy más Fiaté jó. Összegezve: mindenkinek ajánlom, aki egy olcsó, egyszerű és a Thaliánál tágasabb autót szeretne.
- A hármas hengernél a gyertyapipa áthúzott, emiatt 3 hengerrel ment tovább a motor. Mindez 65000 km-nél történt. A gyertyapipa-csere szereléssel együtt 8000 Ft volt. 10000 km-ként kiég egy izzó, viszont könnyű kicserélni. - - - -
XVIII. kerület AutóOszi. Ez egy olasz autók szerelője és bontója. Neki az volt a baja az Albeával hogy török. Végül megcsinálták, hisz a motor Puntó és gyertyapipa is volt, persze Puntó.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | 120 l | Következő autója? | Még nem tudom |