Autók » Fiat » Albea (2003)

Albea Fiat Albea Active 1.2 16V

A méltatlanúl mellőzött Albea

Klasszikus visszafogott sedán vonalvezetés, egyáltalán nem hivalkodó. Ez jellemzi a külsejét. Elsősorban azoknak tudnám ajánlani megjelenés és teljesitmény tekintetébe akik már kinőttek az "Én vagyok az utak királya" korból és a funkcionalitást helyezik előtérbe. Nem sport autó nem is annak szánták. Viszont amire való utazni családdal, 2-3 gyerek hátra, rengeteg cucc a hatalmas csomagtartóba. Ezt szereti és ezekeket az elvárásokat kiválóan tudja. A kis motorja meglepően jól dolgozik. Majdhogynem az autópálya tempót kedveli jobban (könnyen meglepetést lehet vele okozni a nagyoknak) mit a 80-90 km órás sebességet ahol mindössze 2000 körüli a motor fordulata ötödik fokozatban. Egyébként az ötödik jó hosszú viszonylag nagy végsebességet lehet vele elérni.
Az utastér csendes, motorzaj nem szürődik be, olcsó anyagokból igényes belsőt sikerült kialakitani, pl. kárpitozott ajtók. A futómű már nem annyira onnét rendesen behallatszik az úthibák által gerjesztett zaj. A kormánymű nagyon direkt, sportos, gokartos. Menet közben nem engedi meg, hogy a sofőr össze-vissza tekingessen, mert könnyen letérhet a haladási irányról. Könnyű terep jöhet, tekintve a magas hasmagasságot.
Az eladási statisztikákat figyelembe véve szerintem méltatlanúl mellőzött tipus, nem terjedt el nagy darabszámba pedig megbizható, kényelmes, a kategóriájába jelen levő autók tudását mind tudja. Talán ha olyan csicsás lenne mint egy Peugeot többet tudtak volna belőle eladni.

- Három és fél év, 23000 km. Egy alkalommal első futómű állitás, 3500-Ft. Irányjelző bajúszkapcsoló kontakt hiba. Mivel garancián túl jött elő, javitás házilag. Egy fél doboz kontakt spay. Ezeken kivül semmi még egy izzó sem ment ki.

FIAT Savaria Szombathely

Fenntartási költség (7) Évjárat 2005
Előző autója? Samara Következő autója? ?????????????
Verdikt (6.9/10)

Fiat Albea 2003 (2003 - 2007)