Porcelánbögre
Kezdő veteránosok álomautója! Én is így indultam, most egy nagyobb veteránom van.
Az 5 kilós egy igazi "Legoautó". A motor kiszerelése még egy sufnituninghoz szokott tulajnak sem jelent gondot. Nem titkolom, tanulni vettem! Aztán beleszerettünk a családdal, így egy kicsit tovább maradt nálunk. Nem volt egy körültekintő vásárlás, sok probléma volt vele. Szorult a kormánygép, az összes gömbfejet és szilentet ki kellett cserélni. Akkor sem lett sokkal jobb, mint utóbb kiderült az eleje csúnyán össze volt törve valamikor. A teljes elektromos hálózatát újra cseréltük. Nagyon szerettük, az alkatrészeket Pécsről, fillérekért lehet interneten megrendelni hozzá. Így kapott vadiúj faldach tetőt, külső visszapillantót és egy két karosszéria elemet is kellett cserélni. Teljesen felújítottuk, visszakapta az eredeti fehér színét. Porcelánbögrének hívtuk. :-)
Könnyen vezethető,igazi nosztalgiaautó! Az itthoni vásárlásokkal nagyon kell vigyázni, szinte az öszes 550-as romokból lett újáépítve! Ha hozzáértő gazdi, vagy szakszervíz csinálta, érdemes egy drágábbra is beruházni! Ha nem, akkor inkább a saját felújítást ajánlom.
Amit nagyon útáltam, arról nem az 500-as tehet. Mivel kicsi és lassú,szinte állandóan lenyomtak vele az útról!
- Kormányösszekötő gömbfej, szilentek.
500-as Klub
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1970 |