Autók » Fiat » 127 (1971-1986)

127 MK-III., 1050 ccm

Dezsőke, a kellemes csalódás

Volt egy trabim, melyet szétrágott a rozsda, lejárt a müszaki. A haverok szóltak, hogy a suzuki kereskedésben, a beszámított gépek közt van egy 127-es. Elmentem, megnéztem. Borzalmasan lepukkant állapot, vödörszámra kosz, de rögtön induló motor. Az irányárat (70eFt) villámgyorsan majd felére lealkudva (40eFt) elindultunk haza. Elég furcsán járt, riszálta magát, de kibírta a 2 km-es távot. Otthon két (2)!! napig takarítottuk, mire elötűnt valódi formája. Irány a gumis (riszálva). Ahány gumi, annyi tipus, négyből három szálszakadásos. Gyors csere, indulás....
Hú b*** meg!
Iszonyatosan ment, viszonylag csendesen, tűrhető fogyasztással. Kis méretéhez képest nagyon jól pakolható, hihetetlen, mi mennyiségü cuccot elnyelt. Keleti autókhoz képest tele extrákkal (digit óra a belsö tükörnél, nyitható hátsó ablak, 5-ös váltó, stb..).
Nagyon kényelmes, Pest-Debrecen távot többször megjártam vele, pisszenés nélkül ment, pályán tartós 120-130-as tempóval.
Kiszállva nem fájt a hátam, nem gémberedtem el.
Nagyon a szívemhez nött, korához képest sokat tudott, megbízható masina volt. Soha, sehol nem hagyott cserben, mindegy volt neki hogy tél vagy nyár.
Sajnos egy emberke a stoptáblát totálisan le***va, oldalról kb. 90-es tempóval beletépett. Teljes totálkár, kaszni kissé kiflibe, hátsó futómü kiszakadt, kandellábernek csapódva motor megreccsent.
Feleségem is nagyon megszerette, szinte megsirattuk, mikor "elhalálozott". Ha tehetném, megint vennék egyet.

- Karburátorház elrepedt, tank törött, cserélve.

Ernőke, az örök barát

Keresztapám, Gyuri. Sajnos már csak múlt idöben.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1980
Előző autója? Trabant 601 Következő autója? VW Golf I., 1.5 D