Dezsőke, a kellemes csalódás
Volt egy trabim, melyet szétrágott a rozsda, lejárt a müszaki. A haverok szóltak, hogy a suzuki kereskedésben, a beszámított gépek közt van egy 127-es. Elmentem, megnéztem. Borzalmasan lepukkant állapot, vödörszámra kosz, de rögtön induló motor. Az irányárat (70eFt) villámgyorsan majd felére lealkudva (40eFt) elindultunk haza. Elég furcsán járt, riszálta magát, de kibírta a 2 km-es távot. Otthon két (2)!! napig takarítottuk, mire elötűnt valódi formája. Irány a gumis (riszálva). Ahány gumi, annyi tipus, négyből három szálszakadásos. Gyors csere, indulás....
Hú b*** meg!
Iszonyatosan ment, viszonylag csendesen, tűrhető fogyasztással. Kis méretéhez képest nagyon jól pakolható, hihetetlen, mi mennyiségü cuccot elnyelt. Keleti autókhoz képest tele extrákkal (digit óra a belsö tükörnél, nyitható hátsó ablak, 5-ös váltó, stb..).
Nagyon kényelmes, Pest-Debrecen távot többször megjártam vele, pisszenés nélkül ment, pályán tartós 120-130-as tempóval.
Kiszállva nem fájt a hátam, nem gémberedtem el.
Nagyon a szívemhez nött, korához képest sokat tudott, megbízható masina volt. Soha, sehol nem hagyott cserben, mindegy volt neki hogy tél vagy nyár.
Sajnos egy emberke a stoptáblát totálisan le***va, oldalról kb. 90-es tempóval beletépett. Teljes totálkár, kaszni kissé kiflibe, hátsó futómü kiszakadt, kandellábernek csapódva motor megreccsent.
Feleségem is nagyon megszerette, szinte megsirattuk, mikor "elhalálozott". Ha tehetném, megint vennék egyet.
- Karburátorház elrepedt, tank törött, cserélve.
Ernőke, az örök barát
Keresztapám, Gyuri. Sajnos már csak múlt idöben.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1980 |
Előző autója? | Trabant 601 | Következő autója? | VW Golf I., 1.5 D |