Autók » Fiat » 127 (1971-1986)

127 Fiat 127

1 igazi társ

Talán én vagyok az 1-ik legrégebbi 127-es autó tulaj az országban,az első kocsim amit azóta is használok ,immár 27 éve!!!
-Autószerelő lévén ,magam javítom ,s készítem fel műszakira.Nagyon eltalált konstrukció,még akkor is ha a motor vagy a hátsó felfüggesztés kissé ideje múlt.A karosszéria forma egyenesen csúcs az első kiadásnál!
-Jártam vele ,Bécsben,használtam ,cementhordásra,5-személlyel megpakolva.
-A karosszéria rendszeres alváz és üregvédelmet igényel,de ha valaki ezt figyelembe veszi,a leghálásabb társa lesz!
-A nyugati kocsik dömpingszerü megjelenése elött,télen lealázott ,minden szoc gyártmányú autót.Kíméletes használom ,és garázsban tartom.
-A fűtése ,nagyon gyenge télen ,de 1 pót radiátor beépítésével,remek meleg az utastér most.A hűtőmaszkot takarni kell szinte teljesen télen!
Króm lökhárítói igen szép állapotban tarthatók és nem szar műanyag anyag- ütköztem özzel meg se görbült ,én gondot fordítottam a belső rész lefestésére is.!
A motor zajt egy 5-let alapján a felére csökkentettem, 5mm-es 'filc sapka' segítségével,amit a szelepfedélre kell tenni + a motorháztető belső szigetelésével ami télen tovább tartja a motort melegen.
-Nagyon pörgös a motorja,tényleg 1 kis Ferrari :)
-A hátsó ülés meglepően kényelmes.Kevesen gondolnák hogy 5 személyes,na úgy kissé szükebb a hely,de ez kisvárosi autó ,rövid távra megfelelő!
-Alkatrészek ,olcsók ,és sok Fiat tipússal csere szabados ami ,igen nagy előny a mai autókkal szemben!!
A későbbi ,modellek felejtősek,csak az első kiadást az ami az igazi!Különösen a domborított motorháztető miatt.
Meggyőződésem ,hogy nem véletlenül lett az év autója,és az sem véletlen hogy pár márka erről koppintott!!

- első lengés csillapító,lengőkar,fékbowden ,fékdob,fékcső,kézifék bowden,első lámpa

Fenntartási költség (10) Évjárat 1972
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (9.4/10)

Fiat 127 1971