Zöldbéka rettenet
Még a dinamós típus, ezért elég idegesítő volt, amikor a töltésjelző lámpa elkezdett halványan világítani amikor bekapcsoltam a tompítottat jelezve, hogy most akkor az akku elkezdett lemerülni. Átlag 3 havonta tölteni kellett az akkut, télen néha gyakrabban. Persze ezt ki lehetett tolni, ha az ember csak helyzetjelzővel közlekedett, de ez pont annyira volt életveszélyes mint az egész konstrukció. Szerencsére soha nem törtem össze, de bele sem merek gondolni mit tett volna egy 7-es busz, egy suzuki vagy egy nagyobb méretű megpakolt bevásárlókocsi a Tesco parkolóban ha oldalról belémrongyol. Egyszer néhány tanítványom felemelte és berakták két fa közé, ez jelzi mekkora bátorságra vall, amikor 110-el repesztettem vele az M7-esen. Egészen Siófokig, ahol az elosztó rotorja elszállt, meg ezzel a gyújtás is. Egy helyi szaki a zuhogó esőben a sötétben 500 forintért megbuherálta. A megbízhatóságáról meg nem is lehet beszélni, szerintem többet volt szerelőnél mint használva, szegény öreg bácsi, aki javította, már majdnem családtag voltam náluk, bár az is igaz, hogy az öregnek soha nem sikerült teljesen rendesen összeraknia. Bár szerettem, a biztonságáról megvolt a véleményem, másszóval paráztam benne rendesen, el is adtam amint lehetőségem volt venni valami nagyobbat. Egyvalamit szerettem benne igazán, télen nem lehetett vele elakadni, a kis seggét az össze-vissza riszáló motorral mindenhonnan kirázta.
- Kipufogó, elosztó, kormánybiszbasz
Kint a Thököli úton, már nem emlékszem pontosan, csak az volt nekik a fontos, hogy fizessek, aztán vigyem az autót a francba
Öreg bácsi
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1986 |