Autók » Fiat » 126 (1972-2000)

126 650 e

Töpörtyű, a közlekedő edény

másfél éve került hozzám a lengyel ipar eme reprezentatív példánya egy fiatal sráctól vettem műszaki után frissen fújva. egy wartburgot cseréltem erre piszkos anyagi okok miat. előte még nem volt ilyen a családban de mindenki dicsérte akitől megkérdeztem szóval eljött az első találkozás pillanata beszállás: na bevágodunk! hop nem sikerült elakadtam a kormányban második nekifutás, rövid technikázás itt ott anyázás, bent vagyok! jön az első meglepetés: nem tudom fölengedni a kuplungot beakad a térdem a sportkormányba! sebaj majd oldalazva. indítás: kulcs teker -semmi közli velem a srác be kel rántani! nyulkálás a két ülés között meg van indul a kocsi sebességbe rakás mámorítoan szépen veszi :))) megyünk az úton! mindenki azt mondta ez egy lomha tetü! hát nem az 90-es tempoval szépen lehet vele menni semmi baja ja és a fogyasztás 4,5-5l először nem hittem el pedig számoltam a megtett km-eket majd akkor ért a csodálkozás amikor a kúton a számolt menyiség 2/3-nál kicsurrant a nafta na akkor nagy csókot nyomtam a pofikájára! vissza a vezetéshez! kanyarodási képeszsége iszonyat jó: kormányt 15 centire elmozdítani a kocsi körbefordult! ha belvárosban parkolok csak röhögök a többi batár nagy gépet hajtó szerencsétlenen bárhová berakom! :))) téli fütésről csak annyit hogy 1 kartont a szellőzőhöz 2 perc mulva 20 fok van bent a strapa bírása is jó a bútor boltban röhögtek rajtam amikor megmutattam mire rakják fel a kanapét. de aztán néztek amikor vigan elporoszkáltam pedig nagyobb volt mint a kocsi! ja azért volt hülye húzása is amikor a bal hátsó index helyett a fék lámpa villogott! na az két nap volt mire rájötten a hibára megoldása 300 Ft-os lámba aljzat:)) ja hát beszálni azt meg kell tanulni ugyanez kifelé is érvényes az első úton lerúgtam a kilincset! hátsó ülésre meg csak gyereket. a csomagtartó hiánya először bosszantó aztán az ember megtanul rendessen pakolni (2 fő+ két hét kemping cucc) összegezve nem nembántam meg van benne valami perverz kéj ha ezt vezetem és egy marék szotyi áráért fentartható ja és töpörtyű a neve a szine meg a mérete miatt!

- bal ajtó kilincse lerúgtam az első kiszáláskor
- hátsó lámpa lapja

Fenntartási költség (8) Évjárat 1988
Előző autója? 353w Következő autója?
Verdikt (6.9/10)

Fiat 126 1972