Kispók, tütü, verda, minek hívjalak?:)
Szóval, a kispók, kis vakarék volt, amit barátn?m szülei vettek, hogy használjuk egy kicsit, merthogy fel van újítva és király, mi nagyon bezsongtunk, mert nem volt autónk és mégiscsak megkönnyítette a közlekedésünket. Barátságos kis autó volt és úgy gondoltuk, nem lehet nagyon vele gond, pláne, hogy én korábban egy román ARO-t vezettem és tudtam, hogy, keleti autó, keleti autó. Szóval, el?ször K?szegr?l kellett Budapestre hoznom, az egy full para rémálom volt, 80 felett már agyhalál és félelem-rettegés, de ez els?sorban a rettenetes gumik miatt volt, új gumik után barátságosabb egyenesfutás. De 5 literes átlagfogyasztással feljöttünk, utána mindig 7 liter felett fogyasztott, városban, télen 8, mondjuk, nyomni is kellett, hogy menjen. Motorikusan jó volt, szerettem a hangját, viszont az alapjárat a gyengéje volt, f?leg télen, akkor nem volt a gyengéje, mert nem volt:) Szívató egy borzalom volt, vagy túlszívta magát, vagy soha nem melegedett fel és cserébe nem f?tött, de elmendegélt, jól lehetett vele parkolni, de cserébe mindenki le akart tolni az útról. A várost, ahol szeret élni nem szabad elhagyni vele, mert megijed és leáll, de ?szintén megmondom, hogy még nem hagyott útközben sehol. Egyszer az indítómotor egyik kábele rohadt le róla, így csak betolva indult és nem szabadott vele lefulladni, míg kerítettem egy forrasztópákát, egyszer pedig a motortérben szintén egy kábel adta meg magát, egy bicskával ideiglenesen megoldódott a probléma. Szóval, no respect, csak megy, és szeretni való, igazán soha nem voltam rá dühös. Kaszni rohadások voltak, f?leg az alvázvédelem terén voltak nagyobb hiányosságok. A kormányon elhelyezked? dudája volt a kedvencem:))
- elektromos kábelek szétrohadása...
én
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1990 |