Kis Fityóm
Első autóm volt sok sok éve már ami sokáig ált a 10-es út melletti benzinkútnál.Megnéztem, víz volt benne mert az ablak le volt "csúszva" és az eső beleesett. A tulajnak pofátlan árat mondtam de nem teketóriázott sokat vele csak vigyem el, a pénzt is csak másnak kérte el. Mivel első autóm volt borzasztóan féltettem hogy elviszik, mert az ajtózár nem volt jó, az ablak egy súlyzó nyelével volt alátámasztva így hát a gyújtáselosztót kivettem! ?:))
Másnap már be sem indult...bakker!
Kezdődhet egy kezdő autótulajdonos kálváriája. Szétkaptam hát és kiderült hogy hiába töltögetem az aksit nem csak az volt a gond. Gyertyacsere és AC pumpa csere után (a pumpa kis szelepei elejtették az üzemanyagot ami így visszafolyt a csőből a tankba) a gép már szinte azonnal indult!!!
Hiányzott belőle az ablakmosó tasakja így hát vettem bele egy tartályt meg nagy törlőket így kiláttam rendesen.
Senki sem mondta hogy ezeknek a futóművét zsírozni is kell!?
Az előző tulaj sem tudta így hát én már hiába zsíroztam már nem lett jobb és egy megfordulás során megszorult és visszafordított pont a szerelő fele! :))) Csapszeg csere.
A legfőbbb gond az volt hogy küszöböt cseréltek benne hanyagul és a vezető ajtó már nagyon nehezen csukódott be.
A fűtés viszot király volt benne! Az akkori barátnőm egy kis topban sem fázott benne télen, igaz csak amíg nyomtam a gázt!
Többször utaztunk vele hosszabb távot is pl. az autópálya leállósávjában átlag 90-el mert azt bírta.(max.120-volt)
Végül is árában adtam el szépen kicsinosítva de aki megvette jól járt vele, fenntartási költésge a mai szemmel is nevetségesen alacsony alkatrészárak miatt kicsi volt.
Ja és az egyetlen autóm amiből nem kellett kiszálni ha tankolni akartam, elég volt ha letekertem az ablakot!!! (és csak 20 l-es tankja volt):)))))
Gy
- Beázások,gyujtókondenzátor kábele elszakatt ezért a forgalom közepén leállt, 2-es fokozat visszakapcsoláskor reccsent, benzincső lyukas volt, olajfolyás a váltóból, függőcsapszeg csere,akkumlátor csere,ablakemelő bowden, AC pumpa csere
Főleg magamhoz, de volt e fiatal maszek aki fillérekért csinálta...
Fenntartási költség | (2) | Évjárat | 1986 |
Megbízhatóság | (7) | Vezetett km | 20000 |