Autók » Daewoo » Nubira (1997-2002)

Nubira 1,6 se

Sok hiba kevés pénzért

A verda nagyon kényelmes, nem zörög, nem csörög,tágas és tényleg nem találni benne hibát. Jól is megy (ha egyszer sikerül elidulni vele és nem fullad le)
Remek az úttartás,holt tere akkora,mint egy pótkocsis ifának. Sajnos a fényszórók plexi mivolta sárgulással jelzi,hogy eljárt felettük az idő. Ami més rontja az esztétikát a belső kilincsek amit koreai testvéreink valami csodás ihlet hatására krómoztak. Ez a bevonat apró darabokban foszlik a kilincsről és nem szép látvány. ebbe a körbe tartozik még a leváló ajtókárpit,valamint a gombokat megvilágító izzók gyakori kiégése.

Az ítélet írása óta változások álltak be az autóban,mivel az egyik hétvégén a sok kínlódás hatására,teljesen elborult elmével elkezdtem szétszedni a folytószelep házat illetve a kartergáz bevezetést és mindent amit csak találtam a motorház tető alatt. Az utolsó csavarig átnéztem mindent,majd amikor a folytószelep házat vissza akartam tenni a szívósor végére,észrevettem,hogy a köztük lévő tömítés nincs igazán jó állapotban. Sajnos nem tudtam ilyet venni,de úgy véltem,hogy a 600 forintos HERMETIK is meg fogja tenni tömités gyanánt. Tehát, jó alaposan bekentem a cuccot és összeraktam. Másnap reggel minden legnagyobb meglepetésemre hibátlanul működött és azóta is hiba nélkül megy és a fogyasztás is csökkent.
Szóval azoknak akik hasonló gondokkal küzdenek,javaslom először a tömítések ellenörzését,mielőtt egy valag pénzt ráköltenének. De mindezek ellenére jelenleg elégedett vagyok az autóval.

- A kálvária azzal kezdődött,hogy hideg motornál nem lehetett vele közlekedni,mert ha megnyomtam a gázpedált lefulladt. Ha meg bemelegedett a motor ingadozott az alapjárat kb, 1800 és a lefulladás között. - Irány a szervíz. Alapjárati motor tisztítás szívórendszer tisztítás,majd vidáman indultam haza. Másnap reggel a hiba megint jelentkezett egy check engine lámpa társaságában. Irány a márkaszervíz. 5000 forintért meg is mondták,hogy a lambda szonda a szonda menyországba távozott,cserélni kell. Szonda csere után ismét márkaszervíz ahol feltöltötték az új motorvezérlést. Öröm,"bódottá" Hazafelé meg kellett állnom egy lámpánál ahol megint előjött az alapjárat ingadozás. Másnap újra márkaszervíz hibakód kiolvasás: eredmény az autó hibátlan. Azért újra rátöltötték a vezérlést majd indultam haza. - Épp csak hazaértem amikor a hiba megint az arcomba vigyorgott egy szép check engine lámával karöltve.Újabb hibakiovasás. eredmény: Motor hőérzékelő szenzor hiba. Ezt is kicserélték. A hiba nem szűnt meg. Ezután jöttek sorra a találgatások. Cseréltek: Gyertyákat,kábeleket,trafót,mértek kompressziót,üzemanyag nyomást,kibontották a vezetékkötegeket,stekkereket,üzemenyagszűrőt,újra átvizsgálták a teljes üzemanyag rendszert és a hiba a mai napig megvan. Mindezekért persze ráköltöttem 3 havi kosztpénzt, valamint 145 szál hajam is elhullott. - Ezért azt javaslom azoknak akik daewoo nubira vásárlásán törik a fejüket,hogy több százszor is gondolják át a dolgot.

Solex autó Paks.Csupa kedve,hozzá nem értő ember.(legalábbis aki az én autómat akarta javítani) Az ott töltött három nap alatt sikerült letörniük a lambdaszonda tetejét,sikerült több darabot is kiszakítani a vezető oldali ajtó szigetelésből valamint a motorburkolatról hibátlanul leverni a festéket és összekarcolni. Végül a küszöb burkolatát is sikeresen vissza tudták rakni ferdén. (Persze mindent tagadtak.)Sajnos osztályon aluli az értékelésem.

Kovács autó PaksRendkivűl segítőkész rendes emberek,korrekt hozzáállással és árakkal.Annak ellenére is csak ajánlani tudom őket,hogy a hibát nem sikerült elhárítani,mert még mindig próbálkoznak vele és nem kértek érte egy forintot sem. Maximális osztályzat,kiváló szervíz!

Fenntartási költség (1) Évjárat 2002
Előző autója? Swift Következő autója?
Verdikt (2.7/10)

Daewoo Nubira 1997