Autók » Daewoo » Nexia (1995-1997)

Nexia 1,5 GL

Jóóóóságos NEXIA

2005 októberében vásároltam, ezt a szépséget! Mert akár ki akármit is mond, ez egy szépség! Na jó, legalábbis nekem egy 1983-as Passat után....
Ár - Érték arány kimagasló, ezért kezdtem el nézegetni a nexiákat. Meger?sitett ebben egy taxis ismer?söm is, aki már 300,000 ezer kilómétert hajtotta, székes f?városunk gidres - gödrös utjain! A családban is felbukkant 1 - 1 példánya, de senki sem tudott igazán, és határozottan rosszat mondani róla.

A kiválasztott példány határozottan jó állapotban várta új gazdáját (engem) szépen lemosva, csillogva villogva.
A felszines csillogás alatt, tényleg minden renben is volt, csak a gumik (min? hizelg? megfogalmazás ) nyújtottak siralmas képet. A felszereltség spártai: 2db elekrtomos ablak, útólagos.
Motortérben, csend, rend. Egy apróbb olajszivárgást leszámítva.
A szélvéd?n két k?felver?dés. Engem nem aggaszt, de az ismerösöm, mintha a jöv?be látna, sötét képeket fest elém..

Próbaút: Az 1,6-os oljkályha után megdöbbent? csend. Kuplung, naggyon furcsa, vagy a munkahenger vagy a szerkezet ???? De müködik és nem csúszik.

Fékek: Na ez nem túl meggyöz?!!! Fog rendesen, de pulzál és már most gondolkodom a hiba megoldásán.

Futóm?:Fantasztikus és kényeztet? lágysága, elb?völ. Kopogás, csörgés, zörgés, még nyomokban sem észlelhet?.

Karosszéria: Hibátlan!!! Sehol semmi!!!!

És most, három hónap után?:
1-. Még mindig naggyon tecccik!
2-. Kemény mínuszokban irtózatos étvágy-10.l Amúgy 7.5
3-. 4 új téligumival biztosan áll az úton! De 120- felett következik a lágy fútóm? bosszúja.
4-. A motor szépen muzsikál, és nagyon dinamikus.
5-. A hátul ül?k gyakran panaszkodnak, hogy túl nagyra n?ttek...
6-. Óriási csomagtér !!!
7-.Fékbetétet a közeljöv?ben cserélek.
8-.A szélvéd?, keresztben elrepedt....
9-.Ablakmosó folyadékot néha utána kell tölteni :-)
10-.Egy takarítás is id?szerü lenne már..

- Oldalsó irányjelz? elveszett.. szélvéd? megrepedt... Féltengely gumiharang csere..

Ismer?s

Fenntartási költség (9) Évjárat 1996
Előző autója? Passat 1.6d kombi Következő autója?
Verdikt (7.8/10)

Daewoo Nexia 1995