A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Daewoo » Nexia (1995-1997)

Nexia 1.5 GL 

Az ítélet értékelése
3,8(4 db)

Az ex-zsaruverda

Szöveges ítélet

Ítéletem megírsában a Totalcar "Rendőr-Focust minden családnak?" c. cikke adta az ihletet, mivel én is birtokoltam egy ex rendőautót. Újra felelevenedtek bennem a rossz élmények, de mára már máshogyan törnek elő belőlem az érzések. Több, mint 5 év telt el az autó eladása óta, de most jutottam el odaig, hogy felmerült a kérdés bennem, hogy egy Daewoo Nexia, miként is tengethette rendőautó napjait, ugyanis én soha nem láttam ilyen típusú rendőrautót. Majd nemrég felmentem a policecars.hu oldalára, hogy utánnanézzek ennek és találtam is egy Daewoo/Chevrolet rendőrautó képeit tartalmazó mappát és hoppá, mit látok...? - A volt autómat, mint még szolgálatteljesítő rendőrautó. Hogy honnan tudom, hogy az volt? Erre sok jel utalt, kezdve a rendszámával (RB-43-08), ami bele volt gravírozva az összes ablakba és szélvédőbe (természetesen mi már új rendszámmal vettük meg), a lökhárító sérülései, illetve a hátsó két kicsi oldalsó ablak lesötétítése, de még sorolhatnám.
De hogy miért is vettük meg? Mert nem tudtuk, hogy rendőrautó volt, pedig számos jel utalt rá már messziről nézve is ( Police gravírozás minden ablakon és szélvédőn, a hátsó üvegen a Rendőrség feliratot valami késsel kapirgálhatták le, mert simán kiolvasható volt egy karcokból összeálló rendőrség felirat, nem volt jól lepolírozva, így látszott, hogy a matrica helyén kevésbé matt, mint körülötte).

Na, de kezdem az elejéről: 19 éves voltam és autóvásárlásra szántam el magam az egyik napon és még aznap ki is néztem ezt a förmedvényt, amit délután már le is foglalóztam. Az autó megtekintéséről annyit, hogy hideg idő volt, az autót hó lepte, de a kereskedő nem takarította le csak annyira, hogy a próbaúton kilássak a szélvédő mögül. A gondok itt kezdődtek, mert így nem is láttam az exrendőautóságra utaló nyomokat. Életem első autóját akartam megvenni, semennyit nem értettem hozzájuk, illetve át sem néztem az autót "jó lesz ez alapon". A próbaút nekem semmit nem mondott, hiszen előtte csak egy Ignist vezettem, ami a tanulóautó volt, így a későbbi problémák, amik már ekkor megvoltak észre sem vettem.
Másnap értementünk az autóért, kifizettük elhoztuk, de valahogy másodjára már minden olyan más volt. A váltója kuka volt, a fokozatokat alig lehetett kapcsolni, a kettesbe egyáltalán nem is lehetett váltani. A futómű, mintha nem is lenne, csak 2-3 tartaná a kereket az alvázhoz, de az is meghúzatlanul, hogy legalább lötyögjön is. A motor annyira szét volt kopva, hogy körülbelül annyi olajat fogyasztott, mint benzint. Országútra nem is mertünk vele kimerészkedni, mert olyan füstcsíkot húzott maga után, mint a régi szénnel működő gőzmozdonyok. Én szégyelltem!
200.000Ft-ot ráköltöttünk 1-2 hét alatt, de még így sem lett belőle autó.

Télen az egyik henger abszolút nem ment, a szelepek úgy csörögtek a kis gázadásokra is, hogy azt hittem kiesnek azon nyomban, a futómű a felújítás ellenére is egy vicc volt, de legalább a váltó már működött.

Az autó szana-szét volt törve elöl és szerintem fel is borult a balesetben, mert a javítás elég trén volt megcsinálva, simán látszódtak a nyomok.
Az autó beseje hihetetlen putri volt, a mai napig nem fogom fel, hogy hogy nem hánytam el magam már akkor, amikor beleültem legelsőnek. Minden szétkopva, szétkarcolva, kárpitok kiszakadva, lógott minden műanyag, hiányzott a biztosítékpanel teteje, átjárt emberszag terjengett benne dohányszaggal vegyesen, a kormánykerék gumirozása le volt válva a merevítőről, így mozgott össze-vissza. Az elektromos berendezések egyáltalán nem működtek (rádió, elektromos ablakok elöl-hátul stb.)

Igen hamar túl akartunk adni rajta, de senkinek nem kellett még 150ezerért sem ( mi 320.-ért vettük). Majd egy napon meguntuk az örökös bajt vele és 50ezer forintért beszámítattuk egy akkor 14 éves, de hibátlan Suzukiba.

El sem tudtam képzelni, hogy a kereskedő mit fog vele kezdeni, gondoltam kiviszi a roncstelepre vagy eladja alkatrésznek, hiszen így is nyert a suzukin is, ezzel nem égeti le magát, hogy továbbadja.
2 nap múlva jött egy telefon, hogy "XY vagyok én vettem meg tegnap az autót 200ezerért és azt szeretném kérdezni, hogy volt-e benne vezérlés cserélve"? (amúgy volt benne cserélve 1 éve)
Alig hittem a fülemnek, hogy a kereskedő 1 nap alatt eladta. Nekünk másfél évig nem sikerült jóval olcsóbban.

Egy pozitívum azért volt ebben a történetben, mégpedig az, hogy megtanultam autót vásárolni. Azóta több autót is vettem már, de szerencsére már sikerül kiszúrnom a tökéletes állapotban lévőket, sőt, az ismerőseim szoktak magukkal hívni, ha autót készülnek venni, mert kiszúrok bármi kis apró hibát is, ami másnak évek múlva sem tűnne fel, annyira paranoiás lettem az első autóm okozta csalódás miatt, hogy azóta A-tól Cettig átnézem az autót, még ha 2-3 órába is telik.

A képet a policecars.hu szolgáltatta :). Én nem csináltam képet erről a sz*rról amíg megvolt, így nézzétek ezt el nekem, hogy nem tudok feltölteni sajátot.

Hibalista

- Nem romlott el rajta semmi, mert már minden romlott rajta :).

Ide hordtam szervizbe

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (1) Évjárat 1996
Kényelem (3) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (1) Km vásárláskor 158000
Megbízhatóság (1) Vezetett km 4000
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 11 l
Előző autója? Következő autója? Swift
Ennyire szerette (1) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (1.6/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Daewoo Nexia 1995

További ítéletek (125 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)