Matyi
Adott volt, amikor megvettem, mert munkába járáshoz kellett kis autó, kis fogyasztással. Suzukit nem akartam, ezért maradt a választás a Matizon. Dinamikus jószág, pirosoknál 50-ig felveszi a versenyt mindenkivel. Eddig nem hajtottam túl, bár már 5 éves lesz. Megjártam vele a horvát tengerpartot is minden gond nélkül. Ami hibádzott, az a világítás-visszajelz?, ezt ebbe a modellbe külön kellett beszereltetnem 1.200,- Ft-ért. A kocsiba kértem elektromos ablakemel?t el?re, tisztán kényelmi szempontok miatt.
Ami nem tetszett:
Horvátországban a pályán vettem észre, hogy a hosszú egyenes emelked?ket nem szereti, a hajt?kanyarokkal felfelé azonban semmi gond nem volt, dinamikusan vette mindegyiket.
Többször vittem vissza a márkaszervízbe, mert az ablakmosó-folyadék gumicsövét ledobta.
Egy alkalommal kellett kuplung-bowdent cseréltetnem, mert annak a pedál-kampója tört ketté.
A fényszórókat egy éven belül 4-5 alkalommal kellett cserélni.
Törésteszt:
Egy alkalommal télen, jeges úton kb. 10 km/h-val belecsúsztam szemb?l egy Wagon R-be. Nekem a bal els? indexbúrát kellett cseréltetnem, illetve a motorháztet?t megigazíttatni, ez kijött 5.000,- Ft-ból. A Wagon R bal els? fényszórója ment tönkre, illetve belül szétszakdt a lámpa körül a kasztni, potom 70 ezerért.
Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, nagyon keveset eszik, azaz 5.5 litert 100-on, akkor ha nagyon meghajtom. Kényelmesen elférünk benne négyen mind elöl, mind hátul.
- Fényszóró elöl, többször is. Helyzetjez? (mindket?) 2x. Kuplung-bowden 3.000,- Ft.
Daewoo (Chrysler) Molnár Majosháza. Gyári id?ket futnak, korrektek.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | – | Következő autója? | A következ? egy KALOS, vagy egy LACETTI lesz. |
Verdikt | (7.6/10) |