Autók » Daewoo » Matiz (1998-2004)

Matiz S 0.8

Kék vitorlás

Kicsi megbízható autó. Városban elég erős is. Országúton is jó, igaz előzni elég reménytelen. Sztrádán 120-130-at lehet tartani, de akkor már nem igazán hallani a rádiót.

A váltója nem túl jó, de meg lehet szokni. Pl. vissza kettőt csak akkor veszi be rendesen, ha jól lelassítok.

Szélben nem nagy öröm vezetni, billeg folyamatosan.

Első autónak vettük, arra a célra, hogy A pontból B pontba eljussunk, tökéletes. Szerencsére nagyon megbízható, elég igénytelen autó. Kis mérete miatt mindenhol elfér.

A csomagtartó tényleg kicsi, de a hátsó ülést lehajtva (feltéve, hogy max. 2 ember akar beülni) kellően nagy lesz a hely.

- Egyszer nekiállt gyorsításkor rángatni, kihagyott az egyik henger. Ezt először gyújtáskábel cserével próbálták orvosolni (ez nem teljesen oldotta meg a problémát), végül a gyertyacsere lett a megoldás. Ezen kívül izzót kellett néha cserélni. Rendesen vittem éves szervizbe (olajcsere,...). - - Ja, annak nem örült amikor télen egy hónapig állt a hidegben. Pöccre indult, de a fék utána egy darabig elég furcsán fogott.

Chevrolet Vác: Megbízható, pontos szerviz. Éves szervizeket itt intéztem. Forintra annyit fizettem mint amennyit a telefonban mondtak előre. Furcsa, de Magyarországon ezzel már ki lehet tűnni.

Chevrolet Wallis: Ők javították, amikor valami vandál betörte a szélvédőt. Ezen kívül a műszakit intézték. Nem rosszak, de kissé nehézkesen mennek a dolgok. Pl. ha megígérik, hogy visszahívnak, akkor ezt többnyire elfelejtik.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2004
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (8.3/10)

Daewoo Matiz 1998