Autók » Daewoo » Matiz (1998-2004)

Matiz 1.0 SE+AC

feelinges igénytelen

Feelinges és igénytelen. De tényleg. Igénytelen, mert soha nem fizettünk 40 000 forintnál többet javításért, 40e-t is csak akkor, amikor feltörték, és szétbarmolták az egész középkonzolt. És feelinges, mert valami olyasmi, mint anno a Trabant. 100-al autópályán, lehúzott ablakokkal, közben ebédet majszolva olyan le**arom érzése van az embernek. Menjenek a BMW-vel, Mercedessel mellettem nyugodtan! Pláne, miután egy 160-nal elrobbanó autó sebessége minimum 200-nak érződik. Városban pedig az 51 Le ugyanannyit ér a dugóban, mint a 250…

A váltója ócska, a motorja gyenge, de a hangja, mint egy félbevágott boxsteré. Soha semmi komolyabb probléma nem volt vele. 1 900 000 forint volt az ára hat éve, ezért még talán kicsivel többet is adott annál, mint ami jár ezért az összegért. Megbízható, de gyengécske autó. Városban rohangálásra tökéletes, olcsó megoldás. A biztosítása zsebpénz, a fogyasztása tűrhető, szervizbe pedig nem kell hordani. Még én is –szűken ugyan- de beleférek a 195 centimmel. Második, városi (bevásárló)kocsinak mindenki számára ajánlott, csak nehogy valaki bele akarja tenni a 100-as érmét.

Ezen kívül szerintem olyan kultusz jövő elé nézhet, mint a Trabant, a Polski, vagy a régi Swift.

- semmi

DAEWOO (Chevrolet) Belváros (?)

Ruzsinák Pál

Fenntartási költség (10) Évjárat 2002
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (6.9/10)

Daewoo Matiz 1998