Autók » Daewoo » Matiz (1998-2004)

Matiz 0.8 SE

Elnyűhetetlen csoda

Imadtuk. Foiskola kozepen kaptuk, 99-ben, utanna majd´ 5 even keresztul nyustoltuk. Majdnem 100e KM, ebbol nagyon sok hosszutavon (1000, 1500KM, Nemetorszag es Hollandia), gyakran hatul 2 vagy 3 diaktarssal.

Budarol a kulkerre, at a varoson 7 emberrel (kek szine miatt BKV lett az egyik beceneve) - semmi gond.

Ket diak "teljes cuccal" kikoltozik Hollandiaba fel evre, es vissza: semmi gond, annak ellenere, hogy meg a potkerek ala is kerultek aprosagok, hogy elferjunk.

Nemetorszagban ket diak atkoltozese a varos egyik vegebol a masikba, itt mar nemi butorokkal is: megoldotta, 2 kor alatt.

Nemet autopalyan, megpakolva, hatszel, lejton lefele: 160-at nyalogatta a kilometerora (baratnom aludt :)) de megijedtem, olyan hangokat adott a motor.

Ugyanez felfele, kamiont elozve: hirtelen elfogyott az ero a 8 decibol, es veszvillogozva voltam kenytelen visszacsorogni, mogottem Audik es BMWk :)

De a csucs: sieleskor a kolcsonzo es a sipalya kozott 5 embert vitt el, 5 par sicipovel, 5 par sileccel (igen, az auton belul!), vastag siruhakban. Plusz az aznap esti felszereles, mert nem volt meg ido lepakolni a szallason.

Egyszoval: ez az auto mindenre jo volt, amire ket 20-25 evesnek kellett, es mindezt iszonyuan olcson.
Majdnem 5 ev utan lecsereltuk egy Meganra - azert abban mas erzes volt lenyomni 1000 Kmt haza, meg nemi eselyem is volt a belso savban maradni Nemetorszagban. De Matizkat egyszeruen nem volt szivunk eladni, inkabb a csaladban tartottuk. Igy most nyugdijas, 20-30 kilometereket teljesit, meg belfoldi nyaralasokat. Szerintem meg sokaig velunk lesz :) Elnyuhetetlen.

- Nalunk semmi. Na jo, egyszer a hatso kipufogocso tartoja elrohadt es zorgott. A szaki rarakott egy gyurut a felfogatashoz. Ennyi. Csak rendesen hordva a kotelezokre, es amit akkor kellett cserelni, de semmi extra, draga darab.
- A kotelezok 200-300 euro korul voltak, ez talan Magyarorszagon sem draga, Nemetorszagban mindenkepp olcso.

Szerteszejjel. Mindenhol kedvesek voltak, foleg kulfodlon kezeltek szeretettel a "Magyar Matizt" :) Csak sajnalkoztak hogy nalunk 1 ev garival adtak, ugyanazt a kocsit amit Nemetorszagban 3-mal, mert ha nekunk is 3 lett volna, a szerviz allitolag kicserelt volna "valamit" a valtoban, ami nem artott volna - igazan baja nem volt, ma sincs, de nem "minosegi", akad a valto.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1999
Előző autója? Punto - elloptak :( Következő autója? Renault Megane