Bolha
Szeretem. Ezen tanultam meg vezetni (anyám autója). A 0,8-as motor (Romániában csak ez volt) gyenge, három személy súlya már nagyon visszafogja. Idegesitő vele ha hegymenetben utolérsz egy teherautót..kell egy kis bátorság is az előzéshez, visszaváltani kötelező, kettőt is ha kell, mivel errefele sok hegy van, biza sűrűn kell a váltókar felé nyúlni..ami nem valami jó..hosszú úton jár, pontatlan, ahogy már mások is írták a rükvercet nagyon nehezen veszi, főleg hidegen, viszont a kettessel nincs bajom. Az nem is várom el tőle, hogy menet közbe tudjam eggyesbe tenni.. Mindezek ellenére, mivel én már megszoktam, tudok gyorsan is kapcsolgatni, ha kell:) A leggyorsabb amit mentem vele, az 150 volt (itt nincs autópálya:)), de 120 felett már billeg, a legkissebb szél is megtáncoltatja, a legenyhébb kanyar is megdönti... Mindentől függetlenül sikerült már sokszor meglepetést okozni vele, mivel itt az emberek többsége Dacián (nem a Logan:) ) tanult vezetni, amit nem érdemes, és nem is szabad pörgetni, s a Matizt is ebben a stílusban vezetik, pedig a kis 3 hengeres jól pörög, kettesben kihuzatva ott lehet hagyni sokmindenkit (fordulatszámmérő nincs, ötletem sincs mikor mennyit forog, csak úgy fülre..:))
Ami meglepő, hogy havas úton milyen jól teljesít. A keskeny gumiknak köszönhetően nem akad el olyan könnyen, mint ahogy gondolnánk. Volt már rá eset, hogy egy másik söfőr a 4X4-es, magasított, platós Daciával szerencsétlenkedett, tolatott vissza, futott neki stbstb, míg én a kis gombóccal poroztam felfele:)
Vársoban kitűnő, országúton fel lehet idegesedni benne...
- Igazság szerint nem én szervizeltettem, annyit tudok hogy egyszer ki kellett cserélni a gyújtás egy részét, és egyszer vmi kormánykazettát, vagy mit..
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Fiat Grande Punto vagy Swift vagy Seat Ibiza |
Verdikt | (7.2/10) |