"Batiz"
Pozitív tulajdonságok:
Igénytelen.Havonta egyszer ellen?rzöm az oljszintet és ennyi.
Egyszer?en nincs minek tönkremennie.Nekem eddig legalábbis nem volt gondom(mármint m?szaki)
Negatív tulajdonság:
Igénytelen.Minden csupa könnyen karcolódó m?anyag.Botrányos min?ség? a gyári gumi,csak nagyon sima úton nincs gond a gyári gumival(ami persze nincs ebben az országban).
A másik "hatalmas" baj ami nekem nem tetszik az a hátsó futóm?.Van olyan hely ahol úgy érzem hogy kicsavarodik a kocsi alól.Bár a szervízben azt mondták hogy szélesebb gumival ez megszünik.
Másik hogy akadva veszi be a rükvercet és néha a 2-t.
Vezethet?ség:
Megy egyenesen,kanyarodik jobbra-balra.Lehetetlen helyeken meg tudok fordulni vele.Gyorsan is lehet vele menni a kinyomom a "szemét" és nem kapok piros lámpát.Gyorsulása szinte negatív értéket vesz fel a többi autóhoz képest,de ha lendületben van jól lehet vele tempósan haladni.Ami még fontos hogy az én saját méréseim alapján akkor se eszik 6.5-nél többet ha hajtom.
DE!
Amikor vettem 3 lehet?ség volt ebben az árkategoriában:Suzuki,Seicento,Twingo(ez eleve kizárva) és a Matiz.Ügye a kis Fiat az tényleg törpe autó.Ez szóba se jött.A Suzukivak annyi volt a bajom hogy 10 éves konstrukció,szóval ez sem.Így maradtunk a Daewoo-nál.
DE2!
Ez már a második Matizom,az els?t sikerült totálkárosra törni egy fallal való találkozáskor és karcolás nélkül szálltam ki bel?le.
A másodikat is "sikerült" már összetörni(nem az én hibám volt).Egyszer oldalról húzták meg a jobb elejét,ez nem is lényeges.De másodszor hátulról beletoltak az el?ttem állóba.Kb. jó 40-nel vágódott belém hátulról az illet?(mai napig nem tudom hogyan csinálta).A hátulját legy?rte,de a hátsó szélvéd? nem tört ki.Az els? ajtók jól nyíltak,a hátsók már nem.Igaz nincs 40cm a kocsi vége és a hátsó ajtó záródása között.
Szóval mindenképp olyan embereknek tudom ajánlani aki keveset akar költeni(legolcsóbbak közt van a biztosítása).Szerintem a megfelel? szervizeléssel nem lesz vele gondom.Fontos odafigyelni a szervízre,mert az alkatrészek drágák hozzá(hiába rakták össze Romániában).
Ami nem volt benne és vettem bele:hátsó hangszóró és ködlámpa el?re(Hella FF50,ha jól tudom).
Aki ezen a típuson gondolkodik azoknak mindenképp javaslom az SE felszereltséget,mert 100000Ft felárért egész jó ki pluszt lehet kapni:bels? óra(imádtam),belür?l nyitható csomagtartó,égvehagyott világításra figyelmeztet? "sipoplás",fényezett lökhárító,és ha még jól tudom akkor az elektromos ablak el?l.Apróságok,de hasznosak.
Nem hagyott soha cserben,kényelmesen elvisz A-ból B-be,ennyi pénzért tud jobbat?
- Eddig nem volt meghibásodás,csak az els? fényszóró izzókat kellett kicserélnem.Még kb. 2 hónaposan a bels? világítás égett ki
Daewoo(Chevrolet) Interautóház-Vác
Teljesen korektek