Autók » Daewoo » Leganza (1997-2002)

Leganza 2.0 GTX

Megérte, soha rosszabb autót! Szereti az egész család.

Olyan autót szerettem volna venni, ahol a 3 gyermekem elfér mögöttem. (legidősebb fiam 192 cm) Több autót is végipróbaltam, de mindegyikben beleért a térde a vezetőülésbe.
Utálom, ha vezetés közben a "hátamban" van valaki lába.
A leganzát meglátva, beleszerettem. Amikor jobban megnéztem, és kiderült, hogy Daewwoo majdnem lemondtam róla. A kereskedő "gyözködőtt", hogy egy hihetetlen jó autót veszek, és az ár-érték arányba ennél jobbat nem kapok.
Köszönöm neki! Nagyon kényelmes, rugalmas, és ha kell. akkor gyors autó a Leganza. Fogyasztása átlag 8-8,5 liter. Igaz, hogy a sebességhatárokat igyekezem betartani. Egyszer sikerült vele 11 litert megetetni, de akkor 3 méteres ponyvás utánfutón 16 mázsa terhet vittem 220 kilóméterre, 5 személlyel autópályán és ahol lehetett 150-160-nal.
Összességében nagyon elégedett vagyok, hiszen 4 évesen 1.900.000 forintért vettem. Ha lecserélem, csak azért nem maradok márkahű, mert a gyermekeimnél, barátnővel, és baráttal gyarapodott a család, és már 7-en vagyunk.

- 125.000 szervízig csak olajcsere miatt látogattam meg a szerelőt. A tompított, illetve a refi izzót 4 alkalommal kelett cserélni a 70.000 km alatt (3 év), de ezt önmagam végeztem.
- kicsit trükkös, mert a fényszorót kell kivenni hozzá, de így gyors, és egyszerű. 150.000 szervíznél a kötelezőkön kívül toronycsapágyakat,és a két első rugót kellett cserélni, mert az egyik törött volt. Olaj, szűrők, gyertya, fékbetétek, említett alkatrészek, és a szerelés 186.000 Ft volt.

21 éve saját szerelőm van, szervízbe nem járok.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2002
Előző autója? Cordoba Következő autója? Renault espace 2.2 diesel