Autók » Daewoo » Leganza (1997-2002)

Leganza 2,0i cdx

Inkább háztartási gépet gyártsanak, mint autót

Érdekes módon, amikor megtaláltam egy használtautó kereskedésben idegenkedve az emblémától az elején mégis valahogy megtetszet a formája az alacsony ára és a felszereltsége. Gondoltam miért is ne, hiszen benne van minden akár egy luxusautóban: klíma, bőr, elektromos kütyük minden. Műszakilag is kifogástalanak tűnt kivéve a kipufogó, ami sok helyen lyukas volt, de gondoltam ez semmi és belevágtam. Elején egész jó döntésnek látszott, a szerelőm is ebben erősitett meg azzal, hogy felmérés után nem talált benne műszakilag kivetni valót. Örültem is, hogy milyen jól felszerelt és még pénzem is maradt. Aztán jöttek sorban a dolgok. 1. nem tudtam megszokni az ülést, ami egyébként elegáns világos szürke bőr volt, de a bőr rettenetesen csúszott, az ülésnek oldaltartása szinte semmi.A bőr nagyon hideg télen és ehez a modelhez nem szereltek üléfűtést gyárilag, de ellenben nyáron úgy száll ki az ember minha be pi..t volna. Az ülést legalacsonyabbra leengedve is zavart a kilátásban a belső visszapillantó tükör. Nem működött a klíma és a fűtés is gyalázatos volt benne. Lyukas volt a radiátor, amitől teljesen bepárásodott a szélvédő, ezt súlyos 10 ezrekért sikerült kicserélni gondoltam, na majd most már jó meleget fog adni, de nem így lett továbbra is halovány volt a fűtés.
A futómű is furcsa volt kanyarokban billeget az autó, pedig nem mondható igazán magasnak. Később jöttek a gondok, az első féktárcsa ütött. Ez le lett cserélve nem az autó hibája a féktárcsa volt vacak pedig csak pár 100km futottak. Később a kormány összekötő gömbcsukló kezdett recsegni- csörögni majd ezt követte a lengéscsillapító és a toronycsapágy, pedig igen kíméletesen volt használva az utakhoz mérten is.
Rengeteg volt a műanyag alkatrész sajnos a rosszabbik fajtából, ami a gyenge kivitelezéssel párosult.
Ugyan akkor az opeles ismerőseim, akik vezeték megvoltak vele elégedve sőt többen is mondták jobb mint a vectra.
Ami pozitív volt számomra az a hosszú váltó áttét. Az ötödik szinte minden helyzetben használható volt 40-160km/h- ig. A motor elég nyomatékos alacsony fordulaton is elég erő van benne. 120km/h-ról nagyon lassan gyorsult feljebb, de azért a 160km/h tudta. Borzasztó zajos a motor. Fékek elég hatékonyak megfelelő gumikkal rövid fékúton belül megáll. Összességében nem rossz autó csak lehet, hogy túl magasak voltak vele szemben az elvárásaim.
Mindenesetre örültem annak, hogy eladtam.

- Lengés csillapitó, toronycsapány, kormány összekötő rúd, első ablak határoló sín elrohadt, klíma kompreszor, elektromos ablak vezérlés, fűtő radiátor, kipufogó, erős szelep zaj, műszerfal borítás felkunkorodott.

Saját

Fenntartási költség (5) Évjárat 1998
Megbízhatóság (5) Vezetett km 19800
Előző autója? Maxima Következő autója?
Verdikt (4.6/10)

Daewoo Leganza 1997