Autók » Daewoo » Lanos (1997-2003)

Lanos 1.5 SE

Respect Koreának

Családunk első új autója volt, mindössze 10 éves voltam amikor megvettük. Mondanom sem kell nagy volt az öröm, imádtuk mindannyian, előző 205ös Pezsgőnkből átülni nem semmi volt 5 fős kiscsaládunknak. Teltek múltak az évek, megtanultam rajta vezetni majd 17 évesen letettem a jogsit:) Innentől már többnyire én használtam, ugyanis közbe egy Passat kombi is a tulajdonunkba került. Csodálatos egy évet töltöttem Daewoo Lajossal, komoly barátság alakult ki közöttünk. 1500ccm 86Le egy kezdőnek kicsit sok is, elég valmerően jártam vele félelmet nem ismerve lámpától-lámpáig padló, hosszú kocsi sorokat előzve... És ment nagyon jól.A futóműve nagyon puha volt, a váltó meg... na hagyjuk inkább, ez a 2 dolog volt ami megnehezítette a száguldozásaimat. A vége 180 volt óra szerint. Meghibásodás soha nem lépett fel, még az akksi is a gyári volt benne(7éves)!!!! A hátsó kipszi dob lukadt ki rendszeresen, majd az utángyártott csere dob is ugyanolyan szar volt(ha rajtam múlott volna úgyis valami szolid sportdob került volna alá). A fogyasztása kicsit erős volt, de ezt kompezálta h másra nem kellet költeni a kötelező szervizen túl. Városban ésszel 9, télen 10 ez alá nem tudtam vinni pedig kegyetlenül vissza fogtam magam, viszont ha lőttem neki akkor... ezt inkább hagyjuk lemérni se mertem. Országúton viszont nagyon keveset evett, kényelmesen 110-130 között megpakolva is 6 körül evett, szóval városi kocsinak nem ajánlom. Mára az áruk nevetséges, 800e-1m között gyári állapotú kevesett futott példányokat lehet kifogni, amikre jó darabig költeni sem kell majd, a kategoriájában a hasonló korú-felszereltségű-teljesítményű kocsik között messze a legjobb vétel csak ajánlani tudom. A legtöbb ember azért nem ilyet vesz, mert ez csak egy dévó, és inkább keres egy 1.4es Astrát félelmetes 60 csikóval, fordulatszámmérő és minden kényelmi extra nélkül, és elmondhatja h Opel tulajdonos(elnézést kérek az Astra tulajoktól de most ez a leg kézenfekvőbb példa). A mi Lanosunk felszereltsége egyébként tartalmazott 2 el.ablakot, légzsákot, riasztót, kp.-i zárat, szervót, fordulatszámmérőt stb. Egy bő éve búcsúztunk el tőle, egy Mitsu Colt CZ3ba számoltattuk be:( Nagyon jó a kis Colt, viszont a Lanost szerettem nagyon-nagyon. Ha ma is látok egyet nagyon jó érzés tölt el. Tudomásom szerint egy idősebb férfihez került, mindketten nagyon jól jártak.

- Fékbetét elkopott, illetve a kipufogó dob 2 évente kilukadt...

Akkori Daewoo-Tatabánya

Fenntartási költség (8) Évjárat 1998