Autók » Daewoo » Lanos (1997-2003)

Lanos 1.6 SX

Lala :)

El?ször tartózkodtam ett?l a márkától,mindenáron 3as Golfot v Astra F-et szerettem volna.De mituán volt szerencsénk kipróbálni egyik ismer?sünk(igaz fapados 1.5 SE) autóját eléggé meggy?z? volt,és eszeveszett Lanos-vadászatba kezdtünk.Sajnos elszomorító volt, hogy a használtautópiac csakis az 1.3 ,1.5 fapad modellekkel volt elárasztva(ami hiányzott min 1 légzsák,abs,klíma.)Végül sikerült rátalálnunk erre a járgányra,egy kereskedésben, 2000.nov-i kiadás 18e km.. egy id?s osztrák tatáé volt..m?szakilag rendben volt..egyedül a lökhárító hibahjavítónyomai nem teccettek(a tata v.szeg nem tudott parkolni:))
Az utastér formavilága szeméyl szerint nekem nagyon tetszik,az anyagai már kevésbé..de az F-astráé se jobb..
A külcsíny: tipikus 90es évek gömbölyded forma.+pont a krómvégnek a kipuffon:D
Futóm?:szerintem szerelhettek volna 15"os kerékkel is b?venm,és peresebb gumival..de ez sem rossz..csak kicsit bizonytalanabb a gyors kanyarokban.Csillapítása viszont jó és azért kell?en feszes..csak hát ehhez a motorhoz nem illik..
Motor:iszonyat jól megy a maga 106 lovával és alig több mint 1000kg súlyával..igaz 2-3000között kicsit lomha..3-4000között a gyári kipuff is szépen szól, 4000nél ránt egyet és egészen 6700ig megy mint a raketta:c)) 2ben nagyon szereti, ha padlózzuk..egyb?l tapaszt az ülésbe,100tól már 5-ben is szépen húz.A végsebességen pedig már én is elcsodálkoztam:210km/h..
Nagyon szeretem én is és a család is.Egyedül az értkévesztése amiért lenne szívem megválni t?le..
Összegezve:jó autó,megbízható,dinamikus,kéynelmes..csak ajánlani tudom..
2008.aug.28.Frissítve: hm..mióta az első ítéletet írtam,eltelt pár év..vége a hülyegyerekkorszaknak és a csirkerács is kikerült a hűtőmaszkból:)
Az autó immár 90e km-rel maga mögött is megbízhatóan teljesít, 75ezernél cseréltünk vezérműszíjat,vízpumpát,első fékbetéteket, valamint 1-2 éve alapjárati szervomotort.
Még mindig kényelmes,erős, szép.. valószínűleg nem engedünk a kapitalista-globalista nyomásnak..és hajtani fogjuk amíg csak megy és ésszerűen fenntartható marad..

- A klíma huncutkodott 20000km-es korában, az egyik cs?nél tolta a vizet az utastérbe.

Andróczi Tibor,Becsehely

Fenntartási költség (9) Évjárat 2001
Előző autója? Wartburg 1.3 S Következő autója? Daewoo Lacetti 1.8-1.6 ,Seat Leon 1.6-1.8
Verdikt (8.5/10)

Daewoo Lanos 1997